Tekstil sektörüne ‘Ur-Ge’ çağrısı

Bursa’nın marka olduğu tekstilin büyük destekler sağlanan Ur-Ge projelerinden mutlaka faydalanması gerektiğini belirten BTSO Başkan Vekili Kuş, bunun sektürün daha da güçlenmesini sağlayacağını kaydetti.

Tekstil sektörüne ‘Ur-Ge’ çağrısı

Bursa ekonomisine en az 10 Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesini kazandırmayı hedefleyen BTSO, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tekstil alanında Türkiye’de marka olan Bursalı firmalar, BTSO’da bir araya geldi. Sektör temsilcilerine, Ekonomi Bakanlığı’nın yüzde 75 oranında destek sağladığı Ur-Ge projeleri anlatıldı. BTSO Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen programa BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, 25. Meslek Komitesi Beyhan Cambaz, Bursa Kent Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Hasan Çepni, meslek komitesi üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

 

18 MİLYON DOLARA KADAR

Bursa’nın tekstil sektöründe büyük bir marka olduğuna işaret eden İsmail Kuş, firmaların yurt dışına açılmasını ve farklı ülkelerdeki pazarlarda etkili birer oyuncu olmalarını hedeflediklerini söyledi. Tekstil sektörü temsilcilerinin Ekonomi Bakanlığı’nın 4,5 milyon dolara kadar desteklediği Ur-Ge projesinden mutlaka faydalanması gerektiğini ifade eden Kuş, bu projelerin firmalara büyük avantajlar sunduğunu kaydetti. Kuş, “Tekstil alanında Bursa etkili bir oyuncu. Ama bu özelliğimizi daha da güçlendirmek için devletin firmalara sunduğu avantajlardan daha fazla faydalanmalıyız. Şu ana kadar Ekonomi Bakanlığı, BTSO’nun başvurusu onaylanan 4 Ur-Ge Projesine 18 milyon dolara kadar destek sağlıyor. Dünyadaki gelişmelerden geri kalmamamız lazım. Bu yüzden sektör temsilcileri, Ur-Ge projelerindeki yerini bir an önce almalıdır” dedi.

SIRADA 4 TANE DAHA VAR

BTSO’nun destekleriyle hazırlanan Ur-Ge projelerinin firmalardaki rekabetçiliği artıracağını ve ihracat kapasitesini güçlendireceğini kaydeden Kuş, Oda olarak şimdiye kadar 4 Ur-Ge projesi için gerçekleştirdikleri başvuruların Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Sırada kimya, gıda, tekstil ve kompozit Ur-Ge projelerinin olduğunu söyleyen Kuş, “Bursalı firmaların dünyaya açılması ve etkili bir oyuncu olmasını istiyoruz. Bebe ve çocuk konfeksiyonu firmalarımız geçtiğimiz günlerde Ur-Ge projesi çerçevesinde Amerika’ya gitti. Firmalarımız, sektörleri için önemli bir pazar olan Amerika’da ciddi iş bağlantıları gerçekleştirdi. Bu anlamda tekstil firmalarımızı Ur-Ge projelerinde görmek istiyoruz” diye konuştu.

DÜNYANIN GERİSİNDE KALAMAYIZ

25. Meslek Komitesi Başkanı Beyhan Cambaz, Ekonomi Bakanlığı ve BTSO’nun destekleriyle oluşturulan Ur-Ge Projelerinin firmalar için büyük fırsat olduğunu n altını çizerek, “Tekstil firmalarımızın dünyaya entegre olması ve rakiplerinin gerisinde kalmaması için Ur-Ge projeleri hayati bir önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X