Tekstil sektörünü Bursa sırtlıyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Başkanı Halil İbrahim Biçer, Bursa’nın tekstil sektöründe önemli bir güç olduğunu belirtti.

Tekstil sektörünü Bursa sırtlıyor

Biçer, önceki gün MÜSİAD Bursa Şubesi Tekstil ve Deri Sektör Kurulu tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de ev tekstilinin durumu ve dünya ölçeğinde konumu’ toplantısındaki konuşmasında Türk ev tekstili sektörünün bünyesinde dünya çapında lider markaları barındırdığını söyledi. Dünya ev tekstil pazarında ciddi bir payı olan Türkiye’nin bugün Avrupa’da da en çok rağbet gören ülke konumunda bulunduğunu ifade eden Biçer, Bursa’nın ev tekstil önemli bir güç olduğunu vurguladı. Biçer, ”Bursa, yıllık ihracatı 3,5 milyar dolar seviyelerinde olan Türk ev tekstil sektörünü hem üretim hem de ihracat anlamında sırtlamış durumdadır. Ancak bunu daha da artırmak mümkün. Bursa’nın yalnızca üretim ve ihracatta değil, tasarım, pazarlama ve markalaşma noktasında da lider konuma gelmesi için firmalarımızın Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X