Tekstilciler Şangay’da şov yaptı

Uzakdoğu’nun en önemli organizasyonlarından olan ‘Intertextile Shanghai’ fuarına Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) organizasyonuyla katılan Türk firmaları, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Tekstilciler Şangay’da şov yaptı

UTİB, ev tekstili ürünlerinde pazar arayışlarını sürdürüyor. 23 – 26 Ağustos tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Uzak Doğu’nun en önemli organizasyonlarından birisi olan ‘Intertextile Shanghai’ fuarına milli katılım gerçekleştiren UTİB, sektörün önde gelen 18 ev tekstili firmasını Şangay’da uluslararası alıcılarla buluşturdu. Fuarda, ‘Turkey Discover the Potential’ temalı standı ile Türkiye’nin tanıtımına destek olan UTİB, katılımcı firmalara da yeni ticari bağlantıları için önemli destekler sundu.  Fuarda, nevresim takımından havlu ve bornoza, perdeden döşemelik kumaşa ve halıya kadar birçok ürünü görücüye çıkaran Türk ev tekstili temsilcileri, fuarın ilgi odağı oldu. Sektörün kaliteli ürünleri, modern tasarımları ve yeni trendleri büyük ilgi gördü.

30 BİNDEN FAZLA PROFESYONEL

 

Messe Frankfurt’un düzenlediği fuarda, bu yıl 30 ülkeden bin 200’ün üzerinde firma stant açtı. 30 binden fazla profesyonel ziyaretçinin gezdiği organizasyonda Türkiye, toplam 726 metrekarelik alanda temsil edildi. UTİB, 25 metrekarelik info standı ile katılımcılara ve ziyaretçilere hizmet verirken, 50 metrekarelik Türkiye standıyla da Türk ev tekstili sektörü ve ‘Turkey Discover The Potential’ konseptinin tanıtımını yaptı. Stantta ayrıca Türk kültür öğelerini ön plana çıkaran, sanat, felsefe, spor, gıda ve turizm gibi alanlarda dünyaca tanınan değerlere ve isimlere yer verildi. 

ÇİN’E İHRACATIMIZ 10 YILDA 3’E KATLANDI

UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin ev tekstili sektöründe 2016 yılında 2,7 milyar dolarlık ihracata imza attığını ve dünya pazarından yüzde 4,5 pay almayı başardığını ifade etti. Global pazarda son derece güçlü bir imajı bulunan sektörün son teknolojilere sahip makine parkıyla esnek üretim kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayan Burkay şunları kaydetti: ”Türkiye, dünyanın en büyük tekstil ithalatçısı olan Çin’de de ağırlığını her geçen yıl artırıyor. Son 10 yılda Çin’e gerçekleştirdiğimiz ihracat, 5 milyon dolar seviyesinden 15 milyon dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak Çin, sadece 2016 yılında yaklaşık 2 milyar dolarlık ev tekstili ithalatına imza attı. Sektördeki gücümüz ve potansiyelimizle Çin pazarından çok daha fazla pay almayı hedefliyoruz. UTİB olarak, ihracata dayalı kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda firmalarımızın yanında olmaya ve milli katılımlı organizasyonlarımıza devam edeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X