Tekstile 12 milyon liralık doping

Türkiye’nin ilk ev tekstili kümelenmesi SETEK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. BTSO Başkanı Burkay, “Markalarımızın dünya ligindeki rekabetine ve ihracatına güç katıyoruz” dedi.

Tekstile 12 milyon liralık doping

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçen ev tekstili kümelenmesi SETEK için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan başvuru kabul edildi. Ev tekstili firmalarının global arenada güçlenmesini hedefleyen Sürdürülebilir Ev Tekstili Kümelenmesi (SETEK) Projesi ile firmalar, bakanlığın da katkılarıyla yaklaşık 12 milyon liraya kadar destekten faydalanabilecek. Ev tekstili firmalarının bir dünya markası haline gelmesine destek sağlayacak proje, 5 yıl sürecek. 50’ye yakın firma ve kurumun yer aldığı SETEK, aynı zamanda Türkiye’de tekstil alanında desteklenen ilk küme olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

12 MİLYON LİRALIK DESTEK FIRSATI

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünya ev tekstili pazarında önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, ”Sektörün Avrupa’da liderliğini sürdürüyor, dünyada ilk 3 sırada yer alıyor” dedi. SETEK Projesi ile sektör temsilcilerinin bakanlığın da katkılarıyla 12 milyon liraya kadarlık destekten faydalanma fırsatı yakaladığına dikkat çeken Burkay, “Hedefimiz, sektörün katma değerli ve inovasyon odaklı üretime geçişini hızlandırarak, firmalarımızın dünya liginde üst sıralara çıkmasını sağlamaktır” dedi.

FİRMALARIN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

DOSAB’ta hayata geçen Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile de sektörün yenilikçi ve nitelikli üretimine güç kattıklarını hatırlatan Burkay, SETEK’in sektör temsilcilerinin rekabet gücünü geliştirerek yeni pazarlara açılmasına ve ihracatı artırmasına katkı sağlayacağını söyledi. Ev tekstili firmalarının daha çok katma değerli üretim gerçekleştirmesini hedeflediklerini ifade eden Burkay, şöyle devam etti:

“Küresel piyasalarda firmalarımızın daha güçlü bir yapıya kavuşmasını istiyoruz. BTSO olarak Bursa’mızı sadece üreten ve pazarlayan değil, tasarlayan ve marka oluşturan bir kent haline getirmeyi istiyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından kabul gören SETEK, firmalarımızın uluslararası arenada rekabet gücüne güç katacak. SETEK’in sektörel odağı nanoteknoloji odaklı ev tekstili olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X