Tel örgüler de durdurmadı

Doğu Avrupa ülkelerinde alınan tüm önlemlere rağmen hafta sonu 13 bin sığınmacı daha Avusturya’ya ulaştı. Alman polisi bin 300’den fazla kişinin de Almanya’ya geldiğini açıkladı.

Tel örgüler de durdurmadı

Sınırlarına tel örgü çeken Macaristan, gelen sığınmacıları otobüslerle doğrudan Avusturya sınırına taşıyıp bırakıyor. Macaristan’ın uluslararası tepkilerin ardından Röszke sınır kapısını da pazar günü yeniden açtığı belirtildi.     

Bu arada Hırvatistan’ın Tovarnik kasabasında trene binebilmek için bekleyen mültecilerin umuda yolculuğunda yine insanlık dışı görüntüler ortaya çıktı. 

Hırvat polisi, trene binebilmek için gayret gösteren sığınmacılara sert şekilde müdahale etti. Bazı sığınmacılar arbede esnasında polis tarafından yere savruldu. Trene biniş sırasında mülteci ailelerin bir kısmı bölündü. Ailesi trene binmeyi başaramayan çocuklar pencerelerden indirildi. Bazı sığınmacılar ise yakınlarını tren camlarından içeri sokmaya çalıştı.

Sığınmacılar Macaristan’ın Sırbistan sınırını kapatmasının ardından Hırvatistan’a yönelmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X