Telabyad’da neler oluyor?

Türkiye’deki sınır karakollarına Suriye’den yapılan terörist saldırıların merkezindeki Şanlıurfa Akçakale’nin karşısı Telabyad’a ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Telabyad’da neler oluyor?

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Telabyad’da bulunan yabancı ülke askerlerinin sayısı, YPG’lilerin 3 katına çıktı. Türk istihbarat birimlerinin yakından takip ettiği gelişmelere göre, Telabyad’da YPG’lilere talimat veren ancak yüzlerini kimsenin görmediği 15 kişilik grup dikkati çekiyor. Telabyad’da uzun süredir bulunan 15 kişilik grup, gece gündüz yüzlerinde kar maskesi ile dolaşıyor ve çevresine talimatlar veriyor.

SINIRIN EN KRİTİK NOKTASI

Telabyad, DEAŞ’ın merkezi Rakka’ya ulaşımın yanı sıra PYD’nin kantonları arasındaki Kürt koridorun ortasında kalması nedeniyle sınırın en kritik noktası kabul ediliyor. Buradaki gelişmeler de istihbarat birimlerince yakından takip ediliyor. Son günlerde üzerinde ülkelerine ait bayrakların bulunduğu araçlarla kentte dolaşan ABD’li askerlerin sıkça görüldüğü Telabyad’ı mercek altına alan Türk istihbarat birimleri ilginç bilgilere ulaşırken, güvenlik güçleri ise sınır hattında ek önlemler aldı.

SİLAHLI YPG’Lİ SAYISI 300, YABANCI ASKER SAYISI 900

TSK’nın Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında Telabyad’a değişik ülkelerden askerler gitti. Son verilere göre bölgede 300 kadar silahlı YPG’li bulunurken, ABD ve İngiltere’nin 550, Fransa’nın 100, Almanya’nın 100 askeri yer alıyor. Bunların yanı sıra değişik ülkelerin ordularından ayrılan bazıları gönüllü ancak çoğu paralı olarak Telabyad’da YPG saflarında savaşıyor. Sınır hattında yakalanan teröristlerin sorgulamalarından ulaşılan bilgilere göre Telabyad’da halen 23 Ürdün ordusundan ayrılmış asker mevcut.

 

YPG saflarında Ürdünlülerin yanı sıra Suudi Arabistan ve değişik ülkelerden ayrılmış bazı askerler de var. Sayılarının 150 civarında olduğu tahmin edilen paralı yabancı askerlerin Telabyad’da genellikle kum torbalarıyla siper oluşturulmuş Türkiye’yi gören yüksek binalarda keskin nişancı olarak görevlendirildikleri belirlendi.

15 GİZEMLİ TERÖRİST

İstihbarat birimlerinin ulaştığı bilgiler arasında Telabyad’da YPG’lilere talimat veren ancak yüzlerini kimsenin görmediği 15 kişilik grup dikkat çekiyor. Telabyad’da uzun süredir bulunan 15 kişilik grup, gece gündüz yüzlerinde kar maskesi ile dolaşıyor. YPG’lilere talimat veren ve kimsenin yüzünü görmediği, Telabyad’daki eski cezaevi binasını karargah olarak kullanan grup, yüksek güvenlikle korunuyor. 

İstihbarat birimlerini yüzünü kimsenin görmediği bu kişilerin, Türkiye’de ‘aranan teröristler’ listesinde başlarına para ödülü konularak çeşitli kategorilerde aranan terör örgütü PKK üyeleri olabileceğine dikkat çekiyor. İstihbarat birimleri bu teröristlerin hem deşifre olmamak, hem de görüntü vererek olası nokta operasyonları veya hava saldırılarından korunmak için yüzlerini gizlediği görüşünü savunuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X