Telafisi olmayan taksite dikkat!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, mevcut yeniden yapılandırma düzenlemesine ilişkin ‘Borcunu yapılandırmış tüm mükelleflerimizin, ister peşin ister taksit olsun mayıs ayında ödemelerini mutlaka yapmaları gerekiyor. Bunun telafisi yok’ dedi.

Telafisi olmayan taksite dikkat!

Ağbal, dün NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Yeniden yapılandırmaya ilişkin bir soru üzerine Ağbal, yürürlüğe giren düzenlemede ocak ayındaki ödemelerin mayısa ertelendiğini anımsattı. Mayısta mutlaka ve mutlaka bütün mükelleflerin ister peşin ister taksitle ödemesini yapması gerektiğine dikkati çeken Ağbal, ‘Biliyorsunuz önceki yeniden yapılandırma kanununa özel bir hüküm koyduk. Yeniden yapılandırmaya müracaat etmiş bir vatandaşımız ilk iki taksitini yatırmazsa kanunun getirdiği imkanlardan yararlanma şansını kaybediyor’ diye konuştu.

YENİSİNDEN YARARLANAMAZ

Söz konusu düzenlemede, peşin veya taksitle ödemelerde mayısa kadar ödenmemiş borçları nedeniyle bazı mükelleflerin sistem dışına çıktıklarını anlatan Ağbal, ocak ayında bu kişilere yasal bir düzenlemeyle bir şans daha verdiklerini hatırlattı. Ağbal, şöyle devam etti:

“Borcunu yapılandırmış tüm mükelleflerimizin, ister peşin ister taksit olsun mayıs ayında ödemelerini mutlaka yapmaları gerekiyor. Vatandaşlarımızdan özellikle istirham ediyorum, bunun telafisi yok. Yeni yapılandırma kanunu hiçbir şekilde ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. ‘Ben mayıs ayında bu taksitimi veya peşin ödememi yapmayayım da yeni gelen yeniden yapılandırma kanunundan yararlanayım’ diye düşünüyorlarsa kanuna özel hüküm koyduk, mayıs ayında taksitini ödemeyenler yeni yapılandırma kanunundan yararlanamıyorlar. Burada bir güzel imkan daha getirdik, vatandaşımız geçmiş dönemde taksitle ödemeyi seçmiş ama şimdi parası var, peşin ödemeye geçmek istiyor. Mayıs ayında eğer peşin ödeme yaparsa faizlerin yüzde 50’sini almama hükmümüz vardı, dolayısıyla peşin ödeme indiriminden de yararlanacaklar.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X