Telefon dolandırıcıları Adana’da yakalandı

Bursa ve Balıkesir’de 2 kişiyi telefonla arayıp kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak toplam 57 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla Faruk Zerengök (42), Burhan Akarsu (38) ile Levent Özkök (34) Adana’da parayı çekmek isterken yakalandı. Zanlılardan

Telefon dolandırıcıları Adana’da yakalandı

İddiaya göre, Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde yaşayan Semiha Y.’yi (71) telefonla arayan dolandırıcılar, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasını yürüten ekipte olduklarını belirterek, “Teyzeciğim, senin adına FETÖ’ye para aktarılmış. Biz bu soruşturmayı yürütüyoruz. Evinde, bankada, ne kadar altın ve para varsa, bunları inceleyip, sana geri iade edeceği. Şimdi, sen ne varsa, bunları vereceğimiz hesaba yatır. Altınların varsa, onları da bozdur” dedi.

Telefon dolandırıcılarının sözlerine kanan Semiha Y., Bandırma PTT Şubesine giderek 8 bin TL parayı yatırdı. Elindeki 2 bileziği de toplam 10 bin liraya bozduran Semiha Y., yeniden gittiği PTT Şubesi’ne parayı yatırmaya çalışırken, görevliler durumu fark ederek uyardı. Semiha Y.’nin parayı yatırması önlendi. 

Aynı gün, Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde oturan kepçe operatörü Fehmi Ç.’yi (42) de arayan aynı dolandırıcılar, “FETÖ’cüler senin hesaplarını ele geçirmiş. Bankadaki paranı çekecekler, ayrıca adına kredi çıkartmışlar, onu da almak üzereler. Hemen git parayı onlardan önce çek” diye korkuttu. Fehmi Ç., bankadan parasını çekti, arkadaşlarından borç aldı, ayrıca bir bankadan da kredi çekip, toplam 48 bin 750 lirayı dolandırıcıların verdiği banka hesabına yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Fehmi Ç.’nin şikayeti üzerine harekete geçen Adana polisi, Faruk Zerengök, Burhan Akarsu ile Levent Özkök’ü parayı çekmek için geldikleri banka şubesinde suçüstü yakaladı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlılardan Burhan Akarsu’nun geçtiğimiz ay dolandırıcılık şebekesine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınıp, mahkemeden serbest bırakıldığı belirlendi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X