Telefon dolandırıcıları durmak bilmiyor

Bursa’da telefon dolandırıcıları vatandaşı dolandırmaya devam ediyor. Son olarak Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde meydana gelen olaylarda 2 kişi dolandırıcıların kurbanı oldu.

Telefon dolandırıcıları durmak bilmiyor

Nilüfer ilçesinde ikamet eden S.K.’yı arayan telefon dolandırıcıları kendilerini sigortacı olarak tanıtıp, ilerleyen zamanlarda yapılacak işlemler için kredi kartı bilgilerini istedi. Kendi sigorta şirketi ile aynı firmayı telaffuz eden şahıslardan şüphe duymayan S.K., istenen bütün bilgileri verdi. Telefonu kapattıktan sonra konuşmalardan şüphelenen S.K., kredi kartı hesabını kontrol ettiğinde 507 lira para çekildiğini fark etti. Polis merkezine giderek şikayetçi olan S.K., bankayı da arayarak kartını iptal ettirdi.

Yıldırım ilçesinde yaşanan dolandırıcılık olayında ise Maltepe Mahallesi’nde oturan H.T.’yi arayan şahıslar, kendilerini polis olarak tanıttı. Şahıslar H.T.’nin kredi çekmesini istedi. Bankadan 14 bin 950 lira çeken H.T., parayı istenilen hesaba yatırdı. Daha sonra dolandırıldığını fark eden H.T., polis merkezine giderek kendisini arayan kişilerden şikayetçi oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X