Telefon dolandırıcısı son anda durduruldu

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, kendisini polis olarak kişinin örgüt yalanına inanan T.G. 53 bin lirayı söylenilen yere bıraktı. Dolandırıcı bu parayı aldıktan sonra, ikinci kez aradığı vatandaşı bir kez daha kandırdı. Vatandaş, söylenen banka hesabına 2

Telefon dolandırıcısı son anda durduruldu

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, telefonla dolandırıcılık şikayetlerinin artması üzerine çalışma başlattı. Ekipler, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler, kameralardan tespit ettiği ve Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ikamet ettiği belirlenen İ.B.’yi (36) gözaltına aldı.

 

Savcılığa sevk edilen zanlının Urfa’da bir şebekeye bağlı çalıştığı öğrenildi. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

SERVET TUTARINDAKİ PARAYI KAPTIRMAKTAN SON ANDA KURTULDU

 

Polis kayıtlarına göre, İ.B. isimli dolandırıcı, Karacabey ilçesi Abdullahpaşa Mahallesi’nde ikamet eden T.G.’yi arayarak, kendisini polis olarak tanıttı. Banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyen İ.B., T.G.’den Abdullahpaşa Mahallesi’nde bulunan Hacı Cemali Ağa (İki Çanaklı) Camii önündeki ağacın dibine 53 bin lira bırakmasını söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan T.G., sahte polisin yönlendirmesiyle bankadan çektiği 53 bin lirayı söylenilen yere bıraktı. Dolandırıcı, T.G.’yi parayı bırakmaya gidene kadar takip etti ve sonrasında parayı aldı. Farklı numaralardan tekrar T.G.’ye ulaşan sahte polis, ‘221 bin lira daha göndermen lazım’ dedi.

 

T.G., yine istenilen parayı göndermek için banka şubesine gitti. Durumdan şüphelenen yakınlarının ‘155 Polis İmdat Hattı’na yaptığı ihbar üzerine polis harekete geçti. Polis, 221 bin lirayı dolandırıcının hesabına yatırmak üzere olan T.G.’yi son anda durdurdu.

 

AYNI DOLANDIRICININ KARACABEY’DE İKİNCİ VUKUATI

 

Aynı dolandırıcının Tavşanlı Mahallesi Sadık Yılmaz Caddesi’nde bulunan bir evi daha arayarak, örgüt yalanıyla yaşlı bir kadını daha kandırdığı ortaya çıktı. Zanlı, ‘Birazdan bir ekip göndereceğiz, evinde bulunan altınları ona vereceksin.’ şeklinde konuşarak, yaşlı kadından 10 bin lira değerinde 4 bilezik aldı. Yaşlı kadın, yakalanan zanlı İ.B.’yi teşhis etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X