Telefondaki ses iki kişiyi toplam 17 bin lira dolandırdı

Kendisini telefonda polis olarak tanıtan dolandırıcı iki ayrı kişiden 17 bin lira dolandırdı.

Telefondaki ses iki kişiyi toplam 17 bin lira dolandırdı

Bülent CİVANOĞLU

Kendisini telefonda polis olarak tanıtan dolandırıcı iki ayrı kişiden 17 bin lira dolandırdı.  Parayı almak için dolandırdığı kişilerin kapısına gelen şüpheli burada polis tarafından gözaltına alındı. 

Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesinde yaşayan Hatice E.’yi  (54) telefonla arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. Ona banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyen telefondaki kişi, evdeki ve banka hesabındaki paraları ve değerli eşyaları kapısına gelecek kişiye vermesi gerektiğini söyledi. Telefondaki kişinin polis olduğuna inanan Hatice E, bankaya giderek hesabında bulunan 10 bin lirayı çekti. Hatice E. 10 bin lira, 23 gram bilezik ve inci kolyeyi kapıya gelen kişiye verdi.

Bir süre sonra dolandırılığını anlayan Hatice E. durumu polise bildirdi.

Aynı kişi telefonda kendisini polis olarak tanıtıp aynı yöntemle Osmangazi ilçesi Küplüpınar Mahallesinde yaşayan Ali D’den (75) para istedi. Zanlıya inanan Ali D. bankaya giderek 6 bin 900 lira kredi çekerek bu parayı eve gelen kişiye verdi. Zanlı gittikten sonra dolandırıldığını anlayan Ali D. polise giderek şikayetçi oldu.  

Asayiş Şubesi’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ali D’nin evinin bulunduğu sokaktan daha önceki dolandırıcılık olayından aldıkları eşkal bilgisiyle uyan bir kişinin çıktığını gördü. Vedat İ.’yi (20) takibe alan ekipler, onu metroya binmek isterken gözaltına aldı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramalarda Ali D’den aldığı 6 bin 900 lira ele geçirildi.

Gözaltına alındıktan sonra emniyet müdürlüğüne getirilen Vedat İ, buradaki ifadesinde vatandaşları dolandırdığını kabul ettiği, Şanlıurfa’da yaşayan bazı kişilerin kendisini uyuşturucuya alıştırdığını, her dolandırıcılık olayının yüzde 20 pay aldığını anlattı.  Şüpheli Vedat İ.”Dolandırıcılık”suçundan mahkemeye sevk edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X