Temassız kart sayısı 13 milyonu aştı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko, ”Geçen yıl 700 bin adet artan temassız kredi kartı sayısı, bu yıl 5 ay gibi kısa bir sürede aynı artışı yakaladı ve 13,4 milyona ulaştı” dedi.

Temassız kart sayısı 13 milyonu aştı

BKM, kartlı ödeme sistemlerinde mayıs ayına ait verileri açıkladı. Buna göre, geçen ay banka kartı sayısı yaklaşık 110 milyona, kredi kartı sayısı ise 58 milyona yükseldi. Banka kartı sayısındaki artış geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9, aynı dönemde kredi kartı sayısındaki artış ise yüzde 0,7 düzeyinde gerçekleşti. Kartlarla yapılan ödemelerde ise kontrollü büyüme devam ediyor. Geçen yılın mayıs ayına göre kredi kartları ile yapılan ödeme tutarı yüzde 16 artarken, banka kartları ile ödemelerde büyüme oranı yüzde 31 oldu. Mayıs ayında kredi kartları ile 42,2 milyar TL, banka kartları ile 3,3 milyar TL tutarında ödeme yapıldı.

HIZLA YAYGINLAŞIYOR

BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, bir yandan BKM Express uygulamalarında mobilin ağırlığının artarak yüzde 56’lara ulaştığını, diğer taraftan temassız kartlarda hızlı yükseliş kaydedildiğini vurguladı. Canko, şöyle devam etti: ”Bu kartların sunduğu, hızlı ve kolay ödeme seçeneği iş yerleri ve tüketiciler tarafından önemli bir tercih nedeni oldu. 2015 yılı temassız ödemelerin daha hızlı yaygınlaşacağı bir yıl olacak. Yılın ilk 5 ayındaki artış da bunu net şekilde gösteriyor. Geçen yıl 12 ay boyunca 700 bin adet artan temassız kredi kartı sayısı, bu yıl 5 ay gibi kısa bir sürede aynı artışı yakaladı ve 13,4 milyon adede ulaştı”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X