“Temiz Dünya Konferansı”

Dünyanın en büyük çevre organizasyonu olarak bilinen Clean World Conference (Temiz Dünya Konferansı), Lestonya, Kosova ve Letonya’nın ardından dördüncü toplantısını Bursa’da gerçekleştirdi.

“Temiz Dünya Konferansı”

Sivil Yaşam Derneği’nin (SİYAMDER) organizasyonuyla 77 ülkeden temsilcinin katıldığı konferansta, ‘Let’s Do It’ sloganıyla her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen katı atık toplama etkinliğinin bu yılki stratejisi masaya yatırılacak. 

‘2018 Küresel Temizlik Stratejisi’ temasıyla yapılan 3 günlük konferansın açılış oturumu, Holiday İnn Oteli’nde gerçekleştirildi. İlk oturuma; Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan, Kosova Çevre Bakan Yardımcısı Mendim Rugova, Estonya Konsolosu Leemet Paulson, Estonya Kültür Ataşesi Lilian Kasevali ve JCI Junior Chamber International World 2015 Küresel Başkanı İsmail Haznedar da katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan, oturumun açılışında söz alarak Bursa hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

 

Organizasyonun içeriğine ilişkin açıklamada bulunan Sivil Yaşam Derneği Başkanı Enes Efendioğlu, Let’s Do IT etkinliğiyle katı atıkların toplanması konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X