Temsa elektrikli otobüs modelini 4’e çıkaracak

Türkiye’nin önde gelen otobüs ve midibüs üreticilerinden Temsa Global Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Dinçer Çelik, daha çevreci ve ekonomik ürünler için çalışmaları hızlandırdıklarını ve 2017’de elektrikli otobüs modelini 4’e çıkaracaklarını söyledi.

Temsa elektrikli otobüs modelini 4’e çıkaracak

Çelik, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 5’inci İnovasyon Haftası kapsamındaki yarışmada ‘İnovasyon Kaynakları’ kategorisinde birincilik ödülü kazandıklarını hatırlattı. İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıktıklarını vurgulayan Çelik, aldıkları ödüllerin kendilerini motive ettiğini belirtti. Aselsan ile geliştirdikleri Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli elektrikli otobüsünü şubat ayında tanıttıklarını ifade eden Çelik, ”Ülkemiz için fark yaratmaya odaklandık. Smart Mobility platformu bu anlayışın ilk adımı oldu. Kentleşme süreciyle birlikte değişen ihtiyaçlara hızlı çözümler sunmak, önceliklerimiz arasında yer alıyor. Daha çevreci ve daha ekonomik ürünler için çalışmalarımızı hızlandırdık. Avenue iBUS modelimiz, akıllı şehirlere yönelik ilk adım oldu. Bunu ‘MD9 electriCITY’ ve ‘Avenue EV’ izledi. 2017’de elektrikli otobüs modelimiz 4’e çıkacak. Önümüzdeki süreçte sadece araç üretiminde değil, teknolojinin tüm süreçlerinde yine ülkemiz için fark yaratacak çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X