Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Kapanış Töreni Düzenlendi

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi 2015 yaz dönemi kapanış töreninde bin 138 kişi sertifika aldı. Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesiseri’nde düzenle…

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Kapanış Töreni Düzenlendi

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi 2015 yaz dönemi kapanış töreninde bin 138 kişi sertifika aldı. Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesiseri’nde düzenlenen törende, Behiç Erkin’in sahasında çocuklar ve aileleriyle teröre karşı oluşturulan Türk Bayrağı silüeti törene damgasını vurdu. Törene katılan Su Sporları Merkezi üyesi çocuklar, engelliler ve yetişkinler, yaklaşık 10 ay süren emeklerinin karşılığını aldılar. Merkezde yüzmeyi öğrenen bin 138 kursiyer, birer birer sertifikalarını ve hatıra madalyalarını aldı. Törende konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Tepebaşı’nın bu tip toplantıları miting havasında olmaya başladı. Bizi, bu güveninizle çok mutlu ediyorsunuz. Biz de sizi burada görmekle onur duyuyoruz. Bu proje, tamamen çocuklarımız için düşünülmüş bir projedir. Yüzmek kadar önemli bir şey yoktur. Yüzme bilmek; bir gün lazım olur, bir hayatı kurtarırsınız. Ayrıca bu güzel çocuklarımızın sağlıklı gelişimi en büyük amacım. Her yerde söylüyorum olaylara ilk önce hekim gözüyle bakarım, sonra belediye başkanı olarak bakarım. Yeni açılan bir tesis. Ciddi teferruatları var. Teknik anlamda makine dairesi var. Isıtması, soğutması, havalandırması var. O kadar detaylı bir program ki Allah’a çok şükür bu 10 haftada bunu kazasız belasız bu noktaya getirdik ve bizim için önemli deneyimdi. Programda 990 çocuğumuz var, 90 tane engelli çocuğumuz, yurttaşımız var. 96 tane yüzmeye gelen vatandaşımız var. Bin 138 kişi buradan yararlanmış. Hepsi, Tepebaşı’nda yetişen neslin çok sağlıklı olması için. Bunun için büyük gayretimiz var. Bu kadar insanın burada olması da bir sosyalleşme projesidir. Sizin de bir takım sıkıntılarınızı atmanıza yardımcı oluyor. Biliyorsunuz farklı noktalarda farklı hizmetlerimiz var. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Alzheimer Merkezi, Evde Bakım Servisi gibi. Ayrıca yine engellilerimize yönelik projelerimiz var. Gökkuşağı Kafe, Montaj Atölyesi gibi engellilerimizi ayakta tutmaya yardımcı olmak için çalışmalarımız var. Şirintepe Mahallemize büyük bir spor salonu projemiz var. Voleybol, basketbol, aynı Behiç Erkin gibi, çeşitli noktalarda hizmet vereceğiz. Çeşitli mahallelerde 8 tane halı saha bitmek üzere. Çocuk Senfoni Orkestrası kurduk. Hepsi çocuklarımızı olumsuzluklardan korumak için. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemizi de terör belasından, şehit vermekten Allah korusun. En çok istediğimiz de bu ülkede huzurdur” şeklinde konuştu. Başkan Ataç’ın konuşmasının ardından kursiyerler hatıra madalyalarını ve sertifikalarını alarak, yaz kurs dönemini tamamlamış oldular. Su Sporları Merkezi, yaklaşık 1 ay sürecek bakımının ardından çalışmalarına devam edecek. Ayrıca tören öncesinde Su Sporları Merkezi’nde eğitim gören çocuklar ve aileleri, ellerindeki kartonlarla Türk Bayrağı silüeti oluşturarak, güzel bir görsele imza attılar. Teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı veren bu etkinlik, sertifika törenine damgasını vurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X