‘Tepkiler adil değildi’

Şilili futbolcu, “Topu ayağıma her aldığımda o sesleri duydum. Fakat, oynayan tüm takımdı. Yaşadığım problemler genelde kişiseldi. Özellikle uyum sorunuydu ancak bu sezon bütün problemleri atlattım” diye konuştu.

‘Tepkiler adil değildi’

Bursaspor’da ligin ilk yarısında en çok konuşulan isimlerden biri de Cristobal Jorquera oldu. Sonradan girdiği maçlarda attığı gollerle yeşil beyazlılara önemli puanlar kazandıran Şilili futbolcu, Antalya kampında Olay Spor’a samimi açıklamalar yaptı. 

İlk olarak geçen sezon yaşadığı sıkıntılardan bahseden Jorquera “Geçen sezon bir çok problemim vardı. Ancak bu sezon çok daha iyi hissediyorum kendimi. Galiba bu da herkes tarafından fark edildi. Bu sezon başında da aslında çok fazla süre alamadım. Sonrada yakaladığım fırsatları değerlendirerek formayı kaptım ve takımıma gol-asist olarak katkı sağladım” dedi.

YAZILANLARI ANLAMIYORUM

Basında kendisi hakkında yapılan eleştirileri okumadığını vurgulayan tecrübeli futbolcu şöyle konuştu: “Şanslıyım ki ben Türk basınını takip edemiyorum. Türkçe bilmediğim için hakkımda yazılanları anlamıyorum. Ancak geçen sene sahada tepkiyi hissettim. Çünkü topu ayağıma aldığımda tepkiler duydum. Bence bu adil değildi. Çünkü orada oynayan tüm takımdı. Geçen sene yaşadığım problemler genelde kişiseldi. Özellikle uyum sorunu yaşadım ancak bu sezon bütün problemleri atlattım.”

KENDİME GÜVENİM VAR

“İnşallah performansım çok daha iyiye gider. Bunun için çalışıyorum. Bana verilen görevi eksiksiz yerine getirmek için uğraşıyorum. Benim futbol hayatım boyunca bu hep böyle oldu. Benim hedefim Bursaspor faydalı olmak. Başka hiçbir düşüncem yok. Kendime güvenim her zaman var. Bu güvenimi hiçbir zaman kaybetmedim. Doğruyu söylemek gerekirse Bursaspor’da her şey çok iyi. Tesisler ve stat kalitesi zaten ortada. Ben geldiğimden beri kulüpten çok sıcak etkileşimler aldım. Hiçbir yabancılık çekmedim.”

KİMSE BEKLEMİYORDU

“Bence güzel bir ilk yarı geçirdik. Ligi 5. bitirirken kupada da gruplara kaldık. Şu anda pozitif bir görüntü var ama daha iyi olmalıyız. Bu bize yetmez. Çok iyi çalışıyoruz. Belki kimse bizden bu çıkışı beklemiyordu. Birbirini anlayan bir oyuncu grubumuz var. İdmanlardan boş kalan zamanlarda hep beraberiz. Buradaki ortamı da görüyorsunuz. Beraber sohbet ediyoruz, oyunlar oynuyoruz. Bence Bursaspor’un şuan ki görüntüsünün ana nedeni bu.”

BANA ÇOK YARDIMI OLDU

Pablo Martin Batalla ile oynamaktan zevk aldığını ifade eden Jorquera, “Pablo’nun kalitesinde oyuncularla oynamak her zaman çok güzeldir. Zaten geldiğinden beri bana da çok büyük katkısı oldu. Birbirimizin futbol dilinden anlıyoruz ve ikimiz birlikte oynamaktan çok mutluyuz” dedi.

O’NUNLA HERŞEY İYİ GİDİYOR

Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini belirten Şilili futbolcu, “Bu takım her zaman daha iyisini yapmak zorunda. Çünkü bizden beklenti yüksek. Performansımızı arttırarak ligi Avrupa kupalarına katılacak şekilde bitirmeliyiz. Hamza Hoca ile bütün takım iyi hissediyor. Hocamızı öncelikle insan ilişkileri olarak severken, çalışma tarzı ve kendisini de seviyoruz. Onunla her şey iyi gidiyor ve inşallah böyle devam eder” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X