Tepkilere sert yanıt: Enver özentiliği

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tepkilere sert yanıt: Enver özentiliği

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Rusya temasları ve Başbakan Davutoğlu’nun eleştirilerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, her vesileyle HDP’nin hedef alındığını savunan Bilgen, şu görüşleri dile getirdi:

‘Dışişleri Bakanımızın, Lavrov’la görüşmek için ne kadar çabaladığını bütün dünya biliyor. Putin ile görüşmek için Cumhurbaşkanının nasıl bir çaba içerisine girdiğini biliyoruz. Yine uçağın düşmesinden sonra, ‘Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik’ açıklamaları resmi ağızlardan yapıldı. Demek ki bir yanlışlık olduğunun farkında olan bir algı var ortada. Benzer sözleri eş başkanımız kullandığında ihanetle eşleştirilerek tarif edilmesi bize bu ülkenin gazete manşetleri ile savaş ilan ettiğini ve bizim haberimiz olmadığını hatırlatıyor.

AYNAYA BAKSINLAR

‘Lavrov’la görüşülecekse bunu sadece biz yaparız’ anlayışı ile dış politika olmaz. Bu yaklaşım bize Enver özentiliğini hatırlatıyor. 2002 yılında Hürriyet İtilaf Partisi gibi başlayan ama bugün İttihat ve Terakki gibi bir noktaya gelmiş bir durumla karşı karşıyayız. Bizi hainlikle suçlayacaklarına aynaya baksınlar.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X