Terlikle araç kullanmayın!

Sıcak havalarda terlik yada çıplak ayakla araç kullanmak kazalara davetiye çıkarıyor.

Terlikle araç kullanmayın!

OKTAY KAYALAR

Aşırı sıcaklar, sürücülerde yorgunluk ve dalgınlığa neden oluyor. Bir de, sıcağın etkisiyle ayakkabı giymek yerine terlik yada çıplak ayakla direksiyon başına geçildiğinde kaza kaçınılmaz oluyor. Uzmanlara göre, pedal hakimiyeti için terlikle araç kullanmak yerine, ayağı kavrayan spor ayakkabı tercih edilmesi daha uygun. 

Trafik yetkilileri de bulunduğumuz ayın tatil ayı olduğuna dikkat çekerek, ‘Bu aylarda hem yoğun trafik, hem de mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklıkları sürücüleri olumsuz yönde etkiliyor. Bir anlık hatayla kazalara yol açmamak için sürücülerimize stressiz ve kurallara uyarak araç kullanmalarını öneriyoruz’ dediler.

BU UYARILARA DİKKAT

Sıcak havalarda pedal hakimiyeti için terlikle otomobil kullanmak yerine, ayağı kavrayan spor ayakkabıların tercih edilmesi gerektiğini kaydeden yetkililer, ‘Ayağınız terlediğinde terlik ayağınızdan kayabilir ve bu da pedal hakimiyetinizin kaybolmasına yol açıp trafiği tehlikeye sokarsınız’ şeklinde konuştu.

TAKİP MESAFESİNE UYUN

Sıcak havalarda asfaltın eridiğine de dikkat çekerek, sürücülerin takip mesafesine uymaları gerektiğini belirten yetkililer, ‘Havaların sıcaklığı asfalt yollarda erimelere yol açar. Araçlar arasındaki takip mesafesi çok önemlidir. Zincirleme kazalar takip mesafesine uyulmadığı için meydana gelmektedir’ dediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X