Termal kent için ilk adım

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı tekrar Termal Kent yapmak için için ilk somut adımı attı.

Termal kent için ilk adım

SEYİT GÜNDOĞAN 

Büyükşehir Belediyesi’nin 13 yıldır Bursa’nın gündeminde olan Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi’nin Termal Merkezi olması yolunda, bölgedeki toplam 22 dönümlük 4 arsayı 70 milyon liraya sattı. 

“ALTEPE’DEN SIKI PAZARLIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de bizzat katıldığı Encümen toplantısında gerçekleşen ihalede Sıcak Su bölgesindeki toplam 22 bin metrekarelik 4 arsa 70 milyon lira bedele B Plas firmasına satıldı. 7 firmanın dosya aldığı ihaleye tek katılımcı olarak giren B Plas, 4 arsa için toplam 68 milyon 125 bin liralık teklif sundu. Başkan Altepe, katılımcı firmadan tüeklifi biraz daha arttırmalarını istedi. Bunun üzerine katılımcı girme teklifi önce 68 milyon 500 bin liraya, sonra 69 milyon liraya çıkardı. Başkan Altepe yaptığı sıkı pazarlıkla teklifi 70 milyona çekmeyi başardı. Böylece, Sıcak Su Bölgesi’ndeki toplam 22 bin dönüm 4 arsa 70 milyon liraya satılmış oldu. 

“BURSAMIZ TERMAL KENT OLACAK”

İhalenin tamamlanmasıyla, Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi’ni termal turizm merkezine dönüştürecek proje için en önemli somut adım atılmış oldu. Önünden geçen raylı sistem hattı ile kentin tarihi bölgelerine, yapılacak teleferik hattı ile Uludağ’a lastik tekerlekli araç kullanmadan ulaşım imkanına sahip olacak Sıcaksu Bölgesi, 90 dereceye ulaşan şifalı suları ile Bursa’nın en değerli merkezi haline gelecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 13 yıldır Bursa’nın gündeminde olan Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi’nde alanın yüzde 75’inin mülkiyetini Büyükşehir olarak aldıklarını gerçekleştirdikleri ihale ile Bursa’nın Kaplıca Şehri-Termal Kent olma yolunda ilk önemli adımı attıklarını söyledi. Bu günü tarihi bir gün olarak nitelendiren Altepe, “Sıcaksu Bölgesi Bursa’nın en önemli prestijli bölgesi. Daha önce kentsel dönüşüm çalışaları başlamıştı. Gerçekleştirdiğimiz kamulaştırmalardan sonra ilk parseller ortaya çıktı ve 22 bin metrekarelik parselimizin satışını gerçekleştirmiş olduk. Hedefimiz bir an önce çalışmaların başlaması ve Bursa’nın gerçek anlamda termal kent olma yoluna adımların atılması. Bursamız için hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X