Termik için dava günü

DOSAB tarafından kentin göbeğine yapılması planlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED raporu onaylanan termik santral için verilen mücadele, bugünden itibaren hukuksal zeminde devam edecek.

Termik için dava günü

Çok sayıda sivil toplum örgütünün oluşturduğu ve termik santrale karşı mücadele eden Termik Santrale Hayır Platformu, bugün saat 12.30’da Ataevler Adliyesi’nde ÇED Raporu’nun yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açacak.

​ Platformdan yapılan açıklamada, “DOSAB Bölge Müdürlüğü tarafından Bursa’nın göbeğinde yapılması planlanan, yılda 550 bin ton kömür yakacak ölüm santralini istemiyoruz. Biliyoruz ki bu santral havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletecek. Atıkları tarımsal gıdalarımız yoluyla bizleri zehirleyecek. Başta akciğer hastalıkları olmak üzere kansere kadar varan hastalıklara yol açacak. Tüm Bursa halkını bu santrale karşı ortak mücadeleye davet ediyoruz; hukuk mücadelemizi başlatmak için davamızı açıyoruz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X