Termik santral için bilirkişi kararı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmak istenen Kömürlü Termik Santral Projesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “ÇED Olumlu” raporunun iptali için açılan davanın duruşması 21 Nisan’da Ataevler Adliyesi’nde yapıldı.

Termik santral için bilirkişi kararı

RABİA DENİZ 

 

Daha önce Bakanlığın verdiği ÇED Raporu 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilirken, yenilenen ÇED raporuyla ilgili açılan ikinci davanın duruşması 6 saate yakın sürdü. Duruşmaya katılan her meslek disiplininden bir temsilci, termik santrallerin etkileriyle ilgili hazırladıkları raporları, mahkeme heyetine sunarken, mahkemeden bilirkişi incelemesi talep edildi. 

İki hafta sonra kararı açıklayan mahkeme, bilirkişi incelemesine karar verdi. Avukat Eralp Atabek, “Halkın katılımı toplantısı yapmadıklarını ısrarla belirtiyoruz. Halkın katılımı toplantısından da beklentide bulunmamayı öğrendik. İş alanlarıyla zaten geçmişi kaçak olan bir OSB daha sonradan yasallaşma sürecine girmiş. Yasallaşma sürecinde bazı kriterlere uyumda zorluk çekiyorlar. Dip dibe bir yaşantı söz konusuyken, burada bir termik santral kurmak hatta böyle bir OSB oluşturmak, şehir için yaşanmazlığı oluşturuyor. Termik santrallerin canlı sağlığına etkileri bilimsel olarak da ortadadır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X