‘Termik santral insana zarar verirse kapatılır’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti.

‘Termik santral insana zarar verirse kapatılır’

AYKUT GÜNGÖR

Özhaseki, AK Parti ziyaretinde de DOSAB’a kurulmak istenen termik santral ile ilgili soru üzerine, ‘Afrikalardan gemiler dolusu kömürleri getirip de burada işleyerek burada enerjiye dönüştürmenin bir manası yok. Bu zaten cari açığı artırıyor. Yerli kömürde çalıştığınız zaman bir taraftan kendi ekonominize faydanız oluyor hem istihdam sağlıyorsunuz hem de kendi enerjinizi kendiniz üretiyorsunuz. Enerji üretilirken birçok grup bu işe karşı çıkar. Sâfiyane, çevreci fikirlerle karşı çıkanlara saygı duyuyorum ve sonuna kadarda destekliyorum. Hiçbir itirazım olmaz. Bizler yer altında petrolü olan, doğalgazı olan ve hazır bu kaynaklar üzerinden enerji üreten ülke değiliz. Dışa bağımlıyız. Siz dışa bağımlılıktan kurtulmak için enerjinizi içeride üretmek istediğinizde buna karşı çıkanların ciddi argümanları ellerinde yoksa onlara da çok saygı duyamayız. Sularınız var orada hidro kuracaksınız burada eko sistem bozulur diye bir iddia ile ortaya çıkılıyor. Nükleer kuracaksınız ‘bu çok tehlikeli kurmayın’ diye ortaya çıkıyorlar. İyi de Eyfel kulesinin 100 kilometre ötesinde nükleer tesis var. Onlar için tehlike arz etmiyor mu bu nükleer? Bize gelince şehirlerin 300-500 kilometre ötesinde kuracağımız nükleere karşı çıkılıyor. Kömürle enerji elde edeceksiniz, ‘bu etrafı kirletir yapmayın’ deniliyor. Etrafı kirletmek ayrı bir şey, yerli üretimi yapmak yada yaptırmamak ayrı bir şey. Kirletmesi tehlikesi varsa ona karşı zaten tedbirler alıyor. En ufak bir kirlilikte zaten kapatma tehlikesi vardır. Eğer orada en ufak bir kirlilik olursa belediyelerimiz başta olmak üzere Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü gider, kapatırlar. O kadar basit. İnsanların yaşamı her şeyden önemli’ yanıtını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X