Termik zafer

Bursa’da DOSAB Termik Santrali’ne karşı mücadele sürerken, Gerze’ye kurulmak istenen termik santral Bakanlığın ÇED sürecini durdurmasıyla resmen sona erdi.

Termik zafer

DOSAB’ın kentin göbeğine kurmak istediği termik santrale karşı başlatılan mücadele devam ederken, Sinop’un Gerze ilçesinden güzel bir haber geldi. 

Gerzeliler ile Yaykıl Köyü sakinlerinin, 24 Kasım 2009’da Anadolu Grubu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı başvuru üzerine başlayan termik santral karşıtı direnişi, Bakanlığın Gerze Enerji Santralı projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini durdurmasıyla resmen sona erdi.

Bakanlığa bağlı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, ormanlık alan üzerine kurulması planlandığı gerekçesiyle reddedilen ve iki defa iade edilen projenin ÇED sürecini 23 Şubat tarihinde sonlandırdı. Böylelikle 2009’da Yeşil Gerze Çevre Platformunun (YEGEP) kuruluşuyla başlayan Gerze ve Yaykıl termik santral direnişi zaferle sonuçlanmış oldu.

KARAR BELEDİYE HOPARLÖRLERİNDEN DUYURULDU

Bakanlığın ÇED sürecini sonlandıran kararı, önceki gün akşam saatlerinde Gerze Belediyesi’ne tebliğ edilirken,  karar, Gerze ve Yaykıl’da büyük sevinç yarattı. Termik santral karşıtı mücadelenin resmen kazanılması Gerze ve Yaykıl’da belediyenin hoparlörlerinden duyurulurken, 2009’dan beri mücadeleyi yürüten YEGEP’teyse sürecin resmen bitmesinin mutluluğu yaşandı.

DOSAB’A SON İHTAR

Öte yandan, DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, termik santral projesinden vazgeçilmesi için cumartesi günü DOSAB Bölge Müdürlüğü önüne yürüyüş düzenleyecek. DOSAB’a Son İhtar yürüyüşü saat 13.00’te DOSAB Camisi önünden başlayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X