Terminal’e olağanüstü koruma

Toplam 90 kamerayla 24 saat online izlenen Şehirlerarası Otobüs Terminal’ine konulacak x-ray sistemiyle vatandaşlar didik didik aranacak.

Terminal’e olağanüstü koruma

SEYİT GÜNDOĞAN 

Bursa’da gerçekleşen canlı bomba saldırısında kullanılan patlayıcının otobüsle şehre getirildiğinin belirlenmesinin üzerine gözler Terminal’in güvenliğine çevrildi. 

17’si, 360 derece dönebilen yüksek teknolojiye sahip, olay takibi yapabilecek kabiliyette speed dome adı verilen kameralar olmak üzere toplam 90’a yakın kamerayla tüm noktalardan 24 saat online kontrol edilen Terminal’e yakın zamanda x-ray cihazları ile olağanüstü koruma sistemi getiriliyor. Emniyet Müdürlüğü’nün üzerinde çalıştığı proje tamamlandığında, çit sistemi denilen uygulama hayata geçirilecek ve terminal binası kullanılmadan otobüsler şehre doğrudan giriş-çıkış yapılmayacak.   

24 SAAT ON-LİNE KONTROL

Mevcut güvenlik önlemleri ve yeni hayata geçirilecek olan sistemle ilgili bilgi veren Şehirlerarası Otobüs Terminali Müdürü Erol Keyifoğlu, şu anda Terminal güvenliğini en üst düzeyde sağladıklarını ifade ederek, Emniyet Müdürlüğü’nün üzerinde çalıştığı yeni sistemle bu önlemlerin daha da artacağıını söyledi. 

Keyifoğlu, “Şu anda Terminal güvenliği 28  kişilik özel güvenlik personeli ile 30 kişilik zabıta ve Emniyet Müdürlüğü’nün tahsis ettiği polis ekibi tarafından sağlanıyor. Terminal’i, kontrol merkezimizdeki 60’tan fazlası sabit, 17 tanesi de 360 derece dönebilen yüksek teknolojiye sahip, olay takibi yapabilecek kabiliyette olan speed dome adı verilen kameralarla birlikte toplam 90’a yakın kamerayla tüm noktalardan 24 saat online kontrol ediyoruz. Kontrol Mekanizma işleminin yanında eğitimli personellerimiz ve gezici ekiplerimiz var. Hem iç, hem de dış alanlarda minimum 2’şer kişilik ekipler halinde sürekli kontrol ediyoruz. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu bu riskli durum karşısında personelimize özel eğitim de aldırdık. Onlar izlediklerinde şüpheli gördükleri kişileri tespit edip bu kişileri polise ya da zabıtaya bildiriyorlar” diye konuştu.

 

EMNİYET’TEN EK ÖNLEMLER

Emniyet Müdürlüğü uzman ekiplerinin üzerinde çalıştığı yeni projeyle Terminal binasına x-ray cihazı ile olağanüstü bir güvenlik önleminin getirileceğini de kaydeden Keyifoğlu, “Ülkemizde genellikle terminaller, havaalanı stardartlarında x-ray cihazı ile denetlenmiyor. Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışma neticesinde bu konuyla ilgili bir proje hazırlanıyor. Gerek Bursalı vatandaşların şehirlerarası yolculukları esnasında, gerekse diğer illerden şehrimize gelen misafirlerimizin hem üst aramaları hem de hem de yanındaki bavul, çanta ya da eşyaları terminal binasının girişinde x-ray cihazıyla detayı bir şekilde kontrol edilecek. 

Proje tamamlandıktan sonra terminalde uygulaması yapılacak. Bu proje sayesinde hayata geçirilecek çit uygulaması adı verilen uygulamayla terminal binası kullanılmadan doğrudan şehre giriş veya çıkış yapılmayacak” dedi.     

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X