Terminali kullanmayan firmalara yaptırım

Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali’ni kullanmayıp mahalle aralarından aldıkları yolcuları yurtdışına götüren firmalara yaptırım uygulanacak.

Terminali kullanmayan firmalara yaptırım

Özellikle Balkan ülkelerine karayolu ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının şehir merkezinde muhtelif noktalardan yolcu alıp indirmeleri, yolcuların ve çevrenin can güvenliğini tehdit ederken, terminali kullanan firmaların da tepkilerine yol açıyordu.

Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali dışından kaçak kalkış yapan otobüs firmalarının terminalden kalkış yapmalarına yönelik olarak terminalde toplantı düzenlendi. 

Toplantıda firmaların terminal dışında yolcu almamaları ve bırakmamaları yönünde görüş birliğine varıldı. Yapılan toplantıda uygulamanın yasal olmadığı yapılacak denetlemelerle otobüs firmalarının ve bu firmaları tercih eden yolcuların yasal yaptırımlarla karşılaşacağı hatırlatıldı. Bursa Terminali’nin 7/24 hizmet esasına dayalı, gerek güvenli gerekse konforlu ortamıyla Bursa halkının otobüs ile seyahat ettiği tüm destinasyonlara kalkışlarının sağlayabilecek hizmet kapasitenin üzerinde olduğu vurgulandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X