Terör hücresi çökertildi

Barcelona’da yaşanan terör saldırısının ardından operasyonlar sürerken, İspanya İçişleri Bakanı Alvarez, saldırılardan sorumlu terör hücresinin polis tarafından çökertildiğini söyledi.

Terör hücresi çökertildi

Barcelona kentinde 14 kişinin öldüğü ve 100’den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından başlatılan operasyonlar sürüyor. İçişleri Bakanlığı ve Katalonya polisi kaynaklarına dayandırılan haberlere göre Barcelona ve Cambrils’teki terör saldırılarının zanlısı olarak gösterilen 12 teröristin kimliklerinin belirlendiği belirtildi. İspanyol basınında yer alan haberlere göre terör saldırısıyla bağlantılı düzenlenen operasyonlarda şimdiye kadar 7 şüphelinin öldürüldüğü, 4 şüphelinin gözaltına alındığı ve Barcelona’daki saldırıda minibüsü kullanan kişinin de arandığı ifade edildi. 

BİR ARAÇ FRANSA’YA GEÇTİ…

İspanya’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kiraladığı araçlardan birinin Fransa’ya geçtiğinin belirlendiği ve bulunabilmesi için İspanyol polisinin Fransız yetkililerden yardım istediği belirtildi. Le Parisien gazetesinde yer alan habere göre, İspanyol polisi, saldırganlar tarafından kiralanan beyaz renkli bir kamyonetin İspanya sınırından Fransa’ya geçtiğinin tespit edildiği bilgisi üzerine Fransız yetkililerden destek istedi. Bu talebin ardından Fransız polisi de, kamyoneti bulabilmek için geniş çaplı araştırma başlattı.

GÜVENLİK ARTACAK…

İspanya İçişleri Bakanı Juan Ignacio Zoido Alvarez, Barselona’da terör hücrelerinin çökertildiğini söyledi. Kaçak zanlılara ilişkin açıklama yapmayan Alvarez, “Tüm hücrelerin yok edildiğini söyleyebiliriz” dedi. 

Alvarez, terörizme karşı mevcut güvenlikleri yoğunlaştıracaklarını ama risk derecesini artırmayacaklarını ifade ederek yeni bir saldırı riski bulunmadığını söyledi. Alvarez, terör tehdidine karşı risk derecesini 4’te tutmaya karar verdikleri açıkladı. En yüksek risk derecesi olan 5’e geçilmesini gerektiren bir durum olmadığını vurgulayan Alvarez, ‘Turistik ve halkın yoğun olduğu yerlerde güvenliği artıracağız, olası terör tehdidi altındaki yerlerde güvenlik önlemlerini yoğunlaştıracağız’ diye konuştu. 

Öte yandan İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen terör saldırısı üzerine kentte İslam karşıtı gösteri düzenlemek isteyen faşist bir grubu, sol görüşlü Katalan örgütlerin temsilcileri ve halk engellerken, çıkan arbedede bir kişi yaralandı. Olaya müdahale eden Katalonya polisi , La Rambla’yı trafiğe kapattı ve faşist grubu bölgeden uzaklaştırdı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X