‘Terör konusunda bütün siyasi partiler birlikte hareket etmeli’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Kahraman’ın terör konusunda siyasi parti liderleriyle bir toplantı yapması gerektiğini belirterek, “Terör konusunda bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi lazım” dedi.

‘Terör konusunda bütün siyasi partiler birlikte hareket etmeli’

CHP Parti Meclisi (PM), Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. 

Toplantının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, “çok sorunlu bir zamanda” PM toplantısı yaptıklarını söyledi. Önceki toplantının üzerinden 2 ay bile geçmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ama her toplantımız maalesef olumsuz bir olayın üzerine inşa edilir gibi” diye konuştu.

“Sorun Türkiye’nin sorunudur”

“Bize terörle yaşamayı öğretmeye çalışıyorlar” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, kendilerinin böyle bir dileği ve talebi olmadığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Biz kendi ülkemizde huzur içinde içinde yaşamak istiyoruz.  Ben terörle yaşamaya mecbur değilim. Ben kendi ülkemde vatandaşlarımla beraber huzur içinde, barış yaşamak istiyorum. Sokaklarında, parklarında özgür, huzur içinde gezmek istiyorum. Hepimize görev düşüyor. ‘Büyük buluşma’ yaptık. Sivil toplum örgütlerini davet ettik, şunu söyledik, ‘Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar hepimizin ortak sorunudur. Sorun sadece CHP’nin sorunu değildir, sorun bir Türkiye sorunudur. Sorunu aşacaksak hep beraber hareket etmek zorundayız.’ Geldiğimiz nokta budur.”

PM daha sonra basına kapalı devam etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X