‘Terör örgütü çözüm sürecini baltalamaya çalışıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağrı’da bölücü terör örgütü çözüm sürecini baltalamak amacıyla askerlerimizi hedef aldı. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

‘Terör örgütü çözüm sürecini baltalamaya çalışıyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kent Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ağrı’nın Diyadin ilçesindeki terör saldırısına ilişkin, “Ağrı Diyadin’de askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü, aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundular. Bu saldırıyı huzurunuzda şiddetle kınıyorum” dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Şu anda çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist, askerlerimize karşı şu anda bir çatışmanın içinde. Şimdi, malum siyasi parti, işte bu bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayreti içerisinde. Ben diyorum ki eğer demokrasi diyorlarsa, temel hak ve özgürlük diyorlarsa, bunun yolu silahtan geçmez, bunun yolu sandıktan geçer. Bu kafayla, bu mantıkla da hiçbir zaman bunlar bir yere varamaz. Kimileri hala eski alışkanlıklarını sürdürerek, şiddete ve silaha sarılarak, halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Bu tür girişimlere, kamu düzenini bozmaya yeltenenlere, vatandaşlarımızın özgür iradesine ipotek koymaya kalkışanlara asla müsamaha gösterilemez. Güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle, istihbaratıyla gece gündüz teyakkuz halinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya devam edecektir. Bütün gücümüzle bunların karşısında duracağız.”

“Parlamentoya giremeyeceklerinden korkuyorlar”

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Eğer birileri bugün başkanlık sisteminden endişe ediyorsa bunun tek sebebi vardır. Ne biliyor musunuz? Bunlar artık bu parlamentoya giremeyeceklerinden korkuyorlar da onun için.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi artık bir tercih olmaktan çıktı, bir zorunluluk haline dönüştü. Mevcut sistem Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz, taşıyamıyor”

Bugün bir gazetede gördüm. Türkiye’nin hani sanayici ve iş adamlarının içinde toplandığı sivil toplum örgütünün yeni başkanı, al birini vur öbürüne, o da çıkmış özellikle şu andaki hükümetin attığı adımlar ve 12 yılda gelinen bu süreci maalesef bir geri gidiş olarak, akla hayale gelmeyecek tanımlamalarla ifade ediyor. Aslında bunlar maalesef haddini bilmiyor. Çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri 1’e 5 katladı bu dönem içerisinde, onun şımarıklığı içerisinde bunları yapıyorlar”

Depremin yıkamadığı şehir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni Türkiye mücadelemizde, yeni anayasa ve başkanlık sistemi çağrımızda da Sakarya’nın yanımızda yer alacağına, tüm gücüyle bizi destekleyeceğine inanıyorum” dedi.

Sakarya’nın, düşmanın baş eğdiremediği, depremin yıkamadığı şehir olduğuna dikkati çeken Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“İşte bu Sakarya, bir kez daha Necip Fazıl’ın dediği gibi ayağa kalkacak ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinin öncü şehirleri arasında yerini alacaktır. Yeni Türkiye mücadelemizde, yeni anayasa ve başkanlık sistemi çağrımızda da Sakarya’nın yanımızda yer alacağına, tüm gücüyle bizi destekleyeceğine inanıyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. 

‘Sakarya bin yıllık varlığımızın adeta özeti’

“Sakarya bizim bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımızın adeta özeli, özeti, sembolü bir şehirdir” diyen Erdoğan, kentin son 200 yıldır bu coğrafyada yaşanan tüm acıların, tüm ayrılıkların da öznesi ve sembolü olduğunu kaydetti.

Burada Balkan coğrafyasından gelenler olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Kökleri Bosna’ya, Makedonya’ya, Kosova’ya, Arnavutluk’a, Sırbistan’a, Hırvatistan’a, Karadağ’a, Yunanistan’a, Bulgaristan’a, Romanya’ya uzanan kardeşlerimiz burada. Barış içinde, huzur içinde yaşıyor. Bir sıkıntı var mı? Aynı şekilde Kafkasya ve Karadeniz bölgesinden gelmiş Çerkez, Laz, Gürcü, Abhaz insanlarımız burada diğer kardeşleriyle yan yana, barış içinde hayatını sürdürüyor. Bir sıkıntı var mı? Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden gelmiş kardeşlerimiz kendilerini artık Sakaryalı kabul ederek geleceklerini burada kurdular. Böylesine bir zenginliği bünyesinde barındıran bu şehir, bu Sakarya, Türkiye’nin geleceği için de çok önemli bir model ortaya koyuyor. Sakarya, etnik farklılıklar üzerinden siyaset yapmak isteyenlere bunun yanlış olduğunun mesajını veriyor. Tasavvufta bir kaide var. Kesrette vahdet. Yani çoklukta birlik. İşte sizde bu var. Onun için sizi alkışlıyorum, onun için sizi tebrik ediyorum. Sakarya, mezhep farklılıkları üzerinden siyaset yapmak isteyenlere yanlış yolda oldukları mesajını veriyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X