Terör örgütü iki kişiyi kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütünün Muş’un Malazgirt ilçesinde iki kişiyi kaçırdığını açıkladı.

Terör örgütü iki kişiyi kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Muş’un Malazgirt İlçesi Hasanpaşa Köyünde ikamet eden iki vatandaşın bölücü terör örgütü mensubu dört terörist tarafından, bölücü terör örgütünün dağ kadrosuna götürülmek üzere kaçırıldığı kaydedildi.

MAĞARADA MÜHİMMAT BULUNDU

Alınan bir ihbar üzerine Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından Hakkâri’nin Şemdinli kırsalında bulunan Beyaztaşlık Tepe bölgesindeki iki mağarada arama yapıldığı belirtilerek yapılan arama neticesinde, söz konusu mağaralardan birinin içerisinde; bir adet 60 mm’lik havan, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet G-1 piyade tüfeği, dört adet savunma tipi el bombası, iki adet 60 mm’lik havan sis mühimmatı,28 adet 60 mm’lik havan tahrip mühimmatı, dört adet roket sevk fişeği, yaklaşık 50 gram patlayıcı madde ve biksi Makineli tüfeğine ait, altı adet boş 100’lük mayon şeridi ele geçirildiği bildirildi.

SİİRT’TE 100 ADET ŞARJÖR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, “Terör örgütünün şehir yapılanmasına, toplumsal olaylarda kullanılmak üzere, iki minibüs ile silah ve mühimmat aktarılacağı” yönünde alınan duyum üzerine yapılan aramada, Siirt’in Pervari İlçesi kırsalında yol kenarına bırakılmış vaziyette, 100 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bir adet el dürbünü ele geçirildiği ifade edilerek olayla ilgili gözaltına alınan üç kişinin, Pervari Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X