Terör örgütü operasyonunda yeni gelişme

Fethullahçı Terör Örgütü’ operasyonunda tutuklananların sayısı 5’e çıktı

Terör örgütü operasyonunda yeni gelişme

Eskişehir, İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat’ta polisin ‘Fethullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik olarak düzenlediği operasyonda tutuklananların sayısı 5’e yükseldi. 

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince 10 Kasım Salı günü aralarında Fethullah Gülen cemaatinin ‘Eskişehir il imamı’, ‘Eskişehir imam yardımcısı’ ve ‘Eyalet ve Bölge İmamları’nın olduğu öne sürülen 24 şüpheli gözaltına alındı. ‘Silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım etmek, silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dernekler kanununa muhalefet ve yardım toplama kanuna muhalefet etmek’ ile suçlanan şüphelilerden sorgulamaları tamamlanan 15 kişi dün adliyeye sevk edilmişti. İfadeleri alınan şüphelilerden 3’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 12 şüpheli ise tutuklama talebiyle 1’inci Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden Halil Çankaya, Adem Kahraman, Yalçın Ercan ve İsmail Demir’i tutuklandı, 8 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

1 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI 

Aynı soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan 9 kişi de bugün adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler tutuklama talebiyle 1’inci Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden ‘Eskişehir imamı’ olduğu öne sürülen Mehmet Meleş tutuklandı, 8 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.  

Tutukluların avukatları, Eskişehir 2’nci Sulh Ceza hakimliğine başvurarak tutuklama kararına itirazda bulunacaklarını belirtti. Akşam saatlerinde serbest bırakılan 8 kişi ise adliye çıkışında yakınlarına sarılıp sevinç yaşadı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X