Terör örgütüne çok büyük darbe

Cizre ve Silopi’de terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda 100’den fazla terörist etkisiz hale getirildi, 155 barikat kaldırıldı, 124 el yapımı patlayıcı yok edildi ve bin 567 ev kontrol edildi.

Terör örgütüne çok büyük darbe

Şırnak’ta bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda 155 barikat ve 124 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi, bin 567 ev kontrol edildi. Yüzden fazla teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonu 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti yönetiyor. 

 

Güvenlik güçlerinin Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde teröristlere yönelik operasyonları sürüyor.

 

Cizre’deki “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci” ve Silopi’deki “Şehit Polis Muhammet Onur” operasyonları kapsamında güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık “sıcak temas” sağlanıyor.

 

100’den fazla terörist etkisiz hale getirildi

 

Bölücü terör örgütü üyesi 100’den fazla kişinin etkisiz hale getirildiği operasyonu 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti sevk ve idare ediyor. Harekat merkezinden anlık bilgileri ve gelişmeleri takip eden Orgeneral Huduti, operasyonların sürdüğü Silopi ve Cizre ilçelerine sık sık gidiyor. Buralarda operasyonları yerinde izleyen Huduti, birlikleri denetliyor.

 

Barikatlar yıkıldı ve patlayıcılar etkisiz hale getirildi

 

Operasyonlarda terör örgütü üyelerince mahallelerde oluşturulan barikatlar da etkisiz hale getiriliyor. Bu kapsamda Cizre’de 53 ve Silopi’de 102 barikat yıkıldı. Teröristlerce yerleştirilen, Silopi’de 88 ve Cizre’de 36 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

 

Güvenlik güçleri, Cizre’de 399, Silopi’de bin 168 olmak üzere bin 567 evi kontrol etti. Operasyonlarda 15 terörist yakalandı.

 

Patlayıcı yapımında kullanılan 3,5 ton amonyum nitrat bulundu

 

Güvenlik güçleri, Nuh Mahallesi’nde bulunan evdeki aramada bombayapımında kullanılan 3 bin 500 kilogram amonyum nitrat ile çok sayıda değişik şekil ve ebatlarda patlatılmaya hazır düzenekli tüpler ele geçirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X