Terör örgütüne ‘Eren Abluka’ darbesi! 10 milyon 530 bin kök kenevir ele geçirildi

İçişleri Bakanlığınca sürdürülen Eren Abluka-34 operasyonunda 1 milyon 681 bin kök kenevir ile 28,2 kilogram kubar esrar daha ele geçirildi. Operasyonun üçüncü gününde toplam 10 milyon 530 bin kök kenevir ile 803 kilogram esrar yakalandı.

Terör örgütüne ‘Eren Abluka’ darbesi! 10 milyon 530 bin kök kenevir ele geçirildi

Operasyona ilişkin detayları İçişleri Bakanlığı paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle;

PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Diyarbakır ilinde “Eren Abluka-34 (Lice/Üçdamlar) Şehit J.Uzm.Çvş. Mustafa Sarı” Narko Terör Operasyonu başlatılmıştı.

Geniş çaplı sürdürülen narko terör operasyonunun 3’üncü gününde; Diyarbakır Lice İlçesi Konuklu mahallesi kırsalında önceden tespit edilen 18 ayrı noktada gerçekleştirilen arazi arama tarama faaliyetinde;

28,2 kg kubar esrar,

1 milyon 681 bin 600 kök kenevir bitkisi, ele geçirildi.

Operasyonun ilk üç gününde ise toplam; 10 milyon 530 bin 930 kök kenevir, 803,2 kilogram esrar (toz ve kubar) ile 648 bin 200 kök skunk ele geçirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X