‘Terör örgütünün güvendiği dağlar devrilmeye başladı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütü bizim canımızı yakıyor. Ama şundan emin olun, kendisi de bitmek üzere. Güvendiği dağlar birer birer devrilmeye, arkasından çekilmeye başladı.” dedi.

‘Terör örgütünün güvendiği dağlar devrilmeye başladı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütü, şehit ettiği askerlerimizle, polislerimizle, korucularımızla, sivil vatandaşlarımızla evet, bizim canımızı yakıyor. Ama şundan emin olun, kendisi de bitmek üzere. Güvendiği dağlar birer birer devrilmeye, arkasından çekilmeye başladı.” dedi.

 

“Hangi ismi kullanırsa kullansın hepsi de aynı örgüttür”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün farklı isim ve kısaltmalarla dünyayı aldatmaya çalıştığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

 

“Uluslararası kamuoyuna bir kez daha sesleniyorum. Bölücü terör örgütü, adeta alfabedeki tüm harfleri tüketircesine sürekli farklı isimlerle, farklı kısaltmalar altında dünyayı aldatmaya çalışıyor. Hangi ismi, hangi kısaltmayı kullanırsa kullansın, hepsi de aynı örgüttür. İster PKK olsun, ister KCK olsun, ister PYD olsun, ister YPS, YBŞ, TAK… Onlarla birlikte hareket eden DHKP-C olsun, MLKP olsun, TKP/ML olsun, ne olursa olsun… Ülkemizde eylem yapan DAİŞ, benzer yapılardaki örgütler olan El-Kaide, Boko Haram, El-Şebap, ne olursa olsun, bunların hepsi de aynı insanlık düşmanı, demokrasi düşmanı, özgürlük düşmanı yapılardır. Bunu böyle bilelim.”

 

 “Onların cebinde bir şeyler var, çıkmıyor”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB’nin sığınmacılar için vereceği destek hakkında, “Onların cebinde bir şeyler var, çıkmıyor. Şu anda ‘yok 3 milyar avro yılda vereceğiz, sonra bir 3 milyar avro daha vereceğiz…’ İnşallah verirler fakat verseler de vermeseler de biz ensarız, onlar şu anda muhacir.” ifadelerini kullandı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X