Terör saldırılarında yaşamını yitirenler anıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te geçen yıl düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için anma töreni yapıldı.

Terör saldırılarında yaşamını yitirenler anıldı

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls, Senato Başkanı Gerard Larcher ve bakanların yanı sıra milletvekilleri ve saldırılarda ölenlerin yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanı Hollande, Başbakan Valls ve Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2015 yılında teröre kurban gidenlerin anısına hazırlanan levhanın açılışını yaptı ve ‘Marianne’ heykeli önüne çiçek bıraktı. Levhada ‘Ocak ve Kasım 2015’teki terörist saldırıların kurbanlarının anısına. Fransız halkı onları saygıyla anıyor’ ifadesi yer aldı. Paris’teki Charlie Hebdo mizah dergisinin merkezine 7 Ocak 2015’te saldırı düzenlenmiş, 12 kişi hayatını kaybetmişti. Paris’teki saldırılar, iki gün daha devam etmiş ve ölenlerin sayısı 17’ye yükselmişti. Kentte 13 Kasım’da düzenlenen terör saldırılarında ise 130 kişi ölmüş, 351 kişi yaralanmıştı. 7 teröristin öldüğü saldırıları IŞİD terör örgütü üstlenmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, anma töreninin ardından Paris’teki Büyük Cami’yi ziyaret etti. Hollande, cami yetkilileri ve cemaatle kısa bir süre sohbet ederek ‘kardeşlik çayı’ içti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X