Terör turizmi vurdu

Bursa Skal Kulüp Başkanı Vehbi Varlık, terörden en çok etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğini söyledi.

Terör turizmi vurdu

Varlık, Bursa Skal Kulüp’ün Altınceylan’da gerçekleştirilen eylül ayı toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de uzun yıllar sonra yeniden artan terör olaylarından ve şehitlerden dolayı Türk milletinin derin üzüntü yaşadığını kaydetti. Turizmin pamuk ipliğine bağlı olduğunu dile getiren Varlık, terörden etkilenenlerin başında bu sektörün geldiğini anlattı.

İPTALLER SÜRÜYOR

Tur operatörlerinin ve kruvaziyer firmalarının Türkiye’ye yönelik iptallerini sürdürdüğüne işaret eden Varlık, şöyle devam etti: “Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği’nin araştırmasına göre, Almanya’dan Türkiye’ye yeni rezervasyon gelmiyor, olanlar da iptal ediliyor. Turizm devlerinden TUI’nin ücretsiz rezervasyon iptali yaptığı açıklandı. Kültür turları yapan Studiosus ve Gebeco’nun, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu kapsayan turlarını, ayrıca Öger Tours’un da terör tehlikesi nedeniyle Van, Mardin, Diyarbakır gibi kentleri de içine alan bölgelere yönelik turları iptal ettiği belirtildi. Bursa’da da turizm sektörü bu olumsuzluklardan etkilendi.”

38 OTELDE 6 BİN 208 YATAK

Vehbi Varlık, Güney Marmara illerinin yerli yatırımcılar kadar yabancı yatırımcıların da ilgisini çektiğini kaydetti. Yeni yatırımlar ile Güney Marmara’da 9 bine yakın yatağın devreye girmesinin beklendiğini dile getiren Varlık, “Bursa’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgeli toplam 38 otelde 3 bin 73 oda ve 6 bin 208 yatak yer alıyor. Yatırımcıların ve uluslararası zincirlerin dikkatini çeken Bursa’da yeni otel yatırımları da devam ediyor. Bakanlıktan yatırım belgesi alan toplam 29 otelin devreye girmesiyle 3 bin 400’ün üzerinde oda ve 7 binin üzerinde yatak ilave olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X