Terörden kaçış

Sokağa çıkma yasağının 11 gündür sürdüğü Diyarbakır Silvan’da halk eşyalarını bile almadan ilçeyi terk ediyor.

Terörden kaçış

Diyarbakır’a 80 kilometre uzaklıktaki 105 bin nüfuslu Silvan ilçesinin Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde hendek kazarak barikat kuran terör yandaşı gruplara yönelik operasyonlar sürüyor. İlçede ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün 11’inci gününe girdi.

Çatışmaların aralıklarla devam ettiği, esnafların büyük bölümü güvenlik gerekçesiyle işyerlerini açmadığı Silvan’da yasaklı 3 mahallede oturan vatandaşlar, can güvenlikleri olmadığı için evlerini hiç bir eşyalarını alamadan terk ediyor. İlçeden şu ana kadar büyük bölümü yasaklı mahallelerden olmak üzere yaklaşık 10 bin kişinin Diyarbakır ve Batman başta olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki akrabalarının yanına yerleştiği belirtiliyor. İlçede sokağa çıkma yasağının bulunmadığı semtlerde oturan vatandaşlar kaldırım üstlerinde, açmadıkları işyerlerinin önünde, ilçedeki belirsizliğin ne zaman sona ereceği merakla bekliyor. Yasaklı olan 3 mahallede yakınları bulunan bazı vatandaşlar ise mahalleye girebilmek için zaman zaman önlem alan güvenlik güçleriyle tartışıyor. 

Silvan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Kan, ilçede olaylar nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 10 bin kişinin eşyalarını bile alamadan ayrıldığını, 100’e yakın işyerinin büyük zarar gördüğünü belirterek, “Silvanlı esnaf 20 yılda kendine gelemez artık” dedi. 

3 mahallenin bütün giriş ve çıkışları özel harekat polisleri tarafından tamamen kapatılırken, mahallelerin etrafındaki tepelere konuşlandırılan askeri tank ve polis panzerleri ise, müdahale için hazır bekletiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X