Teröre değil halka hizmet verecek

Diyarbakır’ın DBP’li Yenişehir Belediyesi yönetimince “terör propagandası yapmak” amacıyla inşa edildiği belirtilen bina, yapılan görevlendirmenin ardından yeniden düzenlenerek “Kadın Yaşam ve Gençlik Merkezi”ne dönüştürüldü.

Teröre değil halka hizmet verecek

İlçenin Şehitlik Mahallesi’nde, “terör propagandası yapmak” amacıyla kurulduğu belirtilen bina, görevlendirilen Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mehmet Özel’in talimatıyla Kadın Yaşam ve Gençlik Merkezi’ne dönüştürüldü.

Yaklaşık 4 milyon lira bütçe ile yeniden dizayn edilen merkezde kadın ve gençler gelecek aydan itibaren düzenlenen el sanatları, fitness, ebru sanatı, dikiş nakış ve aşçılık kurslarına katılma, tiyatro, bilgisayar ve cep sineması salonlarından ücretsiz istifade etme imkanına kavuşacak.

Kadınların kurslarda gönül rahatlığıyla eğitim görmesi için merkezde çocukları için de kreş oluşturuldu.

Kayıtlara başlanan merkez yoğun ilgi görürken, ilk etapta çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretiliyor.

Kadın ve gençlere hizmet verecek

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallenin yaklaşık 50 bin nüfusa sahip olduğunu, mahalle sakinlerinin çoğunlukla 1990’lı yıllarda terör nedeniyle göç eden vatandaşlardan oluştuğunu söyledi.

Göreve başladıklarında halka hizmet anlayışıyla çalışmalara başladıklarını vurgulayan Özel, bu kapsamda mahallede inşası tamamlanmak üzere olan binayı yeniden düzenleyerek daha kullanılır hale getirdiklerini belirtti.

Özel, binayı kadın ve gençlerin hizmetine sunduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

“Binada kadınlarımıza rahat bir şekilde gelip psiko-sosyal destek alabilecekleri bir oda hazırladık. Fitness, dikiş nakış, aşçılık ve Kur’an-ı Kerim kursu açtık. Alt katta ise gençlere yönelik 250 kişilik tiyatro, 50 kişilik cep sineması, okuma salonu, müzik ve halk oyunları çalışmaları için yerler hazırladık. Terör propagandası için dizayn edilmiş, bu amaca hizmet için oluşturulmuş yerleri vatandaşlarımızın eğitim, kadın ve gençlerimizin sosyal ve psikolojik destek aldıkları merkezler haline getiriyoruz.”

“Siyasi amaçlarla kullanılması için yapılmış yerler”

Vatandaşların merkezdeki kurslardan ve hizmetlerden 7 gün 24 saat ücretsiz yararlanabileceğini dile getiren Özel, belediye yönetimi olarak her zaman kadın ve gençlerin hizmetinde olacaklarını aktardı.

Özel, merkezde kadın ve gençlerin sosyalleşme imkanı bulacağını ifade ederek, vatandaşların böyle bir yatırımla buluşturulmasının önemine değindi.

Göreve başladıkları günden bu yana vatandaşlardan hizmet noktasında yoğun talep aldıklarına dikkati çeken Özel, kadınların böyle bir merkezin açılmasından duydukları memnuniyeti kendilerine aktardıklarını bildirdi.

Özel, önceki yönetim döneminde belediyecilik anlayışında farklı amaçlarla kullanılan yerlerin bulunduğuna işaret ederek, bu tür yerleri daha fonksiyonlu hale getirip kadın ve gençlerin eğitimine yönelik merkezlere dönüştürdüklerini kaydetti.

“150 kadın, 100 genç burada eğitim alacak”

Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Selma Çiftçi, merkezdeki faaliyetlere çocuklara yönelik Kur’an kursu ile başladıklarını söyledi.

Çevredeki vatandaşlarla görüşüp anket yaptıklarını, kursları o doğrultuda planlayarak açtıklarını dile getiren Çiftçi, “150 kadın, 100 genç burada eğitim alacak. Kadın Yaşam Merkezi çoğunlukla terör mağduru ve dezavantajlı kadınlara yarar sağlamak için kuruldu. Kadınlarımızın kurslara daha rahat gelebilmesi için kreş de açtık. Anneler çocuklarını kreşe bırakıp, kurslara rahat bir şekilde katılabilecek.” şeklinde konuştu.

Sokakta olan çocukların da kurslardan faydalanabileceğini ifade eden Çiftçi, ikramlarda bulunacakları çocukların bilgisayar sınıflarına gidebileceğini, tiyatro izleyebileceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X