‘Teröre karşı hepimiz dik durmalıyız’

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “İnsanları ve insanlığı seven her vatandaşın bu ortak söylemi her ortamda dile getirmesi lazım; terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı hepimiz dik durmalıyız.” dedi.

‘Teröre karşı hepimiz dik durmalıyız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Kahramanmaraş Sivricehöyük’teki konteyner kent gerginliğine değindi. 

Grup salonunda Sivrecehöyük köyünden gelenler bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “3 bilirkişi raporu var, üçü de sizin lehinize. Umarım yargı bunları dikkate alır ve sizin beklentilerinize uygun bir karar çıkmış olur.” dedi.

CHP olarak hiçbir zaman kimseyi ötekileştirmediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Suriyeli vatandaşlar olsa bile. Onların da sorunlarını çözmek elbette ki bizim ortak görevimiz. Ama onları alıp da toplumun kabul etmediği bir başka yere yerleştirmek, onları sorun olmaktan çıkarıp, sorunun kaynağı haline getirmek asla doğru değil ve bunu kabul etmiyoruz. Siyasi iktidarın çok dikkatli davranması gerekir. Yeni tartışmalara zemin açmaması gerekir. Suriyelilerle vatandaşlarımız arasında bir kavgaya zemin hazırlanmaması lazım. Bu konuda çok dikkatli olunması lazım.”

Sivricehöyük halkının, “biz kendi köyümüzde rahat etmek istiyoruz” dediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sizin yanınızdayız, sizi sonuna kadar destekleyeceğiz endişeniz olmasın.” diye konuştu.

“Terör bir insanlık suçudur”

Kılıçdaroğlu, terör konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini, terörün bir insanlık suçu olduğunu anlattı.

Terör karşı ortak tavır takınılması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, “İnsanları ve insanlığı seven her vatandaşın bu ortak söylemi her ortamda dile getirmesi lazım; terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı hepimiz dik durmalıyız, onurlu durmalı ve terörü lanetlemeliyiz.” dedi.

“Bu ülkede CHP olduğu sürece…”

Hakim ve savcılar kararnamesi ile kendisini ifadeye çağıran savcının terfi ettirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini savundu.

Kılıçdaroğlu, “Öyle anlaşılıyor ki birileri cumhuriyetten intikam almak istiyor. Öyle anlaşılıyor ki birisi cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirememiş. ‘benim kazanımlarım olacak, benim çıkarlarım olacak’ diyor. Ama açık net söylüyorum; böyle düşünenlerin amaçlarını gerçekleştirebilmeleri bu ülkede CHP olduğu sürece, kocaman bir sıfırdır.” diye konuştu.

“Parlamenter sistemi kabul ediyoruz”

Konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ın ABD tipi başkanlık sistemi ile ilgili sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Sayın Yıldırım, ‘ABD tipi başkanlık sistemini tartışacağız. Hodri Meydan’ demiş. Sayın Yıldırım’a iki soru soruyorum ABD başkanlık sistemiyle ilgili; önce bunları açıklasın. Birincisi, Türkiye’de eyalet sistemini kabul ediyor musunuz, etmiyor musunuz? İkinci sorum; ABD’de her eyaletin ayrı parlamentosu, ayrı kanunları var. Böyle olsun diyor musun, demiyor musun? Bu iki soruma cevap istiyorum. Sen Amerikan başkanlık modelinde bunları kabul ediyor musun, etmiyor musun? Bize sorarsan; biz kabul etmiyoruz. Biz atalarımızın, dedelerimizin yüzelli yıla yakındır savunduğu, kurduğu, geliştirdiği parlamenter sistemi kabul ediyoruz. Ve onun önündeki bütün engelleri kaldıracağız. ‘Hodri meydan’ dedi, iki soruyla ‘Hodri meydan’ dedik. Çık iki soruya milletin önünde cevap ver.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X