‘Teröre karşı tek ses’ mitingi

“Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitingi İstanbul Yenikapı’da yapıldı. Mitingde Başbakan Davutoğlu ve Meclis Başkanı Yılmaz’ın ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP ve Demirtaş’ı eleştirdi.

‘Teröre karşı tek ses’ mitingi

Erdoğan 1 Kasım seçimleri için ise “Bu millet inşallah tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır” dedi.

Ankara’nın ardından İstanbul’da da bugün teröre karşı miting düzenlendi. Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen miting için Yenikapı’da dev bir sahne kuruldu. Saat 16.00’da gerçekleşmesi planlanan miting yaklaşık 35 dakikalık bir gecikmeyle başladı.

Mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

DAVUTOĞLU: BU NE MUHTEŞEM BİR MANZARA

Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu özetle şunları söyledi:

”Aziz İstanbullular aziz milletim hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın selamı bereketi üzerinize olsun. Ne güzel bir ifade milyonlarca nefes… Bir albayrak bahçesi kurmuş olan her bir kardeşimin nefesini nefesimde yüreğini yüreğimde hissediyorum. Bu ne muhteşem bir manzara bu ne güzel buluşma bu ne güzel kardeşlik. Hangi milletin böyle asil bir bayrağı hangi milletin böyle tek bir yürek gibi çarpan kardeşleri var?

”KIYAMETE KADAR KARDEŞLİK DEMEYE HAZIR MISINIZ?”

Burada Mehmetçik’in son nefesi var son emaneti var. Mehmetçik’in son nefesi için kardeşlik nefesini birleştirmeye hazır mısınız? O aziz Mehmetçik’in emanetine sahip çıkmaya hazır mısınız? Kıyamete kadar kardeşik demeye hazır mısınız?

”BU MİLLETİ BÖLMEK İSTEYEN HERKES KAHROLSUN”

Bu milleti bölmek isteyen herkes kahrolsun kahrolacak inşallah. Türk’ü Kürt’ten Sünni’yi Alevi’den kimse ayıramaz demeye hazır mısınız? Aziz kardeşlerim, şu anda Türkiye’de iki farklı yaklaşım var. Bir nefesleri birleştiren, yürekleri birleştiren anlayış, bir de nefesleri bölen, yürekleri parçalayan anlayış. İşte biz 13 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğü ile başlayan AK Parti iktidarları döneminde tek bir şey hedefledik; yürekleri birleştirmek, gönülleri birleştirmek, nefesleri birleştirmek.

”KÜRTÇE ŞARKI TÜRKÜ DAHİ YASAKTI, BÜTÜN YASAKLARI KALDIRDIK”

2002’de AK Parti iktidara geldiğinde olağanüstü hal vardı kaldırdık. Kürtçe şarkı türkü dahi yasaktı bütün yasakları kaldırdık. Artık silahları gömün silahlı gruplar Türkiye’yi terk etsin dedik. Ama Nevruz mesajına rağmen silahlı gruplar Türkiye’yi terk etmedi. Çözüm süreci doğru istikametinde yürürken dış odaklar Gezi provokasyonlarını başlattı. Daha sonra 17-25 Aralık kumpası kuruldu. Hedef milletin birliğini ve beraberliğini yok etmekti. Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler bilsinler. Biz buradayken, biz nefes alıp verirken, Türkiye’nin bir santimetrekaresini bile böldürmeyiz, ayırtmayız.

”HİÇ KİMSE REHAVETE KAPILACAĞIMIZI DÜŞÜNMESİN”

Hiç kimse bizim rehavete kapılacağımızı, yavaşlayacağımızı ya da milletimizi tehdit eden terör odaklarına karşı işi yavaşlatacağımızı düşünmesin. Bu mücadeleyi sonuna kadar, silahlar bırakılan kadar sürdürmeye kararlıyız. Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar, şehirlerimizin etrafı vatandaşlardan haraç alan, baskı yapan zalimlerden, teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam edecek. 1 Kasım’a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz.

”TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR DEYİN”

Bazı çeteler, teröristler doğuda, güneydoğudaki Kürt kardeşlerimize zulmederken sizler sakın ola ki batıdaki şehirlerde gördüğünüz Kürt kardeşinizi potansiyel bir suçlu gibi görmeyin. Aksine bağrınıza basın, yüreğinize basın, nefesini nefesinizle birleştirin. ‘Türk-Kürt kardeştir’ deyin.

”ÖZGÜRCE HERKES OYUNU KULLANACAK”

Demokrasiyi, özgürlükleri mutlak anlamda yaşatacağız. 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Özgürce herkes oyunu kullanacak. Herkes tercihini yapacak. Kimse, Doğu’da, Güneydoğu’da olduğu gibi geçen seçimlerde, baskı altında oy vermeyecek. Her kardeşimin iradesini kullanmasını istiyorum. Her kardeşimin oy vermek için fevç fevç sandıklara gidip, milli iradeyi tecelli edecek şekilde hakim kılmasını istiyoruz.”

TBMM BAŞKANI İSMET YILMAZ: EN SON NEFER ŞEHİT OLMADAN BU BAYRAK İNMEZ

Davutoğlu’nun ardından kürsüye Meclis Başkanı İsmet Yılmaz çıktı. TBMM Başkanı Yılmaz ise konuşmasından özetle şu ifadeleri kullandı:

”Aziz İstanbullular sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Allah yüzlerinizi ak eylesin. Hep birlikte inanıyor ve diyoruz ki en son nefer şehit olmadan bu bayrak inmez bu vatan bölünmez. Bu toprakları vatan yapan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar bu bu ülke için bir insan tarafından yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaptılar. Tarihe sığmayan şehitlerin anısına ne yapsak yetmez ne söylesek az. Devletimiz ülkemize yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güce sahiptir. Allah birliğimizi dirliğimizi daim kılsın.

“Bu vatanın sahibi, bir gül bahçesine girercesine bu vatan için şehit olanlardır. Bu vatan bize onlardan emanettir. Emanete sahip çıkacağız. Emanete sahip çıkmak, şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri korumakla ve yüceltmekle olur. Bu değerleri korudukça ve yücelttikçe, şehitlerimizin ruhu şad olacaktır.”

ERDOĞAN: SİZ KİMİ ALDATIYORSUNUZ CİCİ ÇOCUK

Mitingde son söz alan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Erdoğan konuşmasında şu özetle ifadeleri kullandı:

“Terör örgütlerinin saldırılarına rağmen, sabreden tüm kardeşlerime Allah sizden razı olsun diyorum. Teröre karşı tepkisini elinde bayrağıyla çakmak çakmak gözleriyle gümbür gümbür atan yüreğiyle dudaklarından eksik etmediği duasıyla ve en önemlisi aklıyla, metanetiyle ortaya koyan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı iletiyorum. Ebedi vatanımızı, son devletimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitne ile mezhep fitnesiyle sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada Yenikapı’da bugün sizler veriyorsunuz.

Bu davanın sembolü ve en büyük şahidi de işte dört bir yanımızda dalgalanan şu ay yıldızlı al bayrağımızdır. Çıkmış birisi ne diyor ‘Bayrağa saldırı mı var’ diyor. Daha ne olacaktı Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya saranlar ve ondan sonra da ‘bayrağa saldırı mı var ‘ Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız. Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Ama şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez.

Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, kaçınmayacağız. Bu bayrağın dünyada eşi benzeri yoktur. Kim bu bayrağa sahip çıkıyorsa yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim indirmeye yakmaya çalışıyorsa, köksüz, ruhsuz, aşksız, sevgisiz bir mankurttur. Bugün de bu milletin ferdi olan herkes oynanan oyunun farkındadır. Bu ülkede etnik kökeninden dolayı hiç kimseyi dışlamadık, dışlamayız. Benim ülkemde etnik sorun değil, terör sorunu vardır. 

Biz teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz ve dağ – taş koymadan bunların inlerine girerek kovalayacağız. Çünkü bizim bir şehidimizin bedeli hiçbir şeyle mukayese edilmez.

1  Kasım geliyor. 1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar ve gayret istiyoruz. 7 Haziran’da muhtarları tehdit ettiler. Her hafta muhtarlarla toplantı yapıyorum. Geçenlerde Güneydoğu’dan m uhtarlarla görüştüm, 90 tanesi gelemedi. Tehdit altındayız onu için gelemiyoruz dediler. Cici çocuk siz kimi aldatıyorsunuz. Televizyon ekranlarında kimi aldatıyorsunuz. Bu millet inşallah tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır.

Bizi asıl üzen ise millilikle, yerlilikle, bu topraklarla irtibatını koparanların, Türkiye üzerinde oynanan oyuna gönüllü figüranlık yapıyor olanlar, ülkemizdeki teröre bulaşanlar da hangi saikle olursa olsun, onlara destek verenlerle bu coğrafyada niçin bulunduğunu bilmeyenlerdir. Şu bayrağın renginin, hilalinin, yıldızının anlamına müdrik olmayanlardır. Bu ülkede etnik kökeninden dolayı hiç kimseyi dışlamadık, dışlamayız. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz.

“BU ÜLKE İÇİN ÇALIŞACAK 550 MİLLETVEKİLİ”

1 Kasım seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, hangi partiden olursa olsun fark etmez 550 yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekilini göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi Şu anda Türkiye’nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında bir çözüm asla yoktur. Siz sandıkta iradenize sahip çıkan, Meclis’e milli ve yerli vekiller gönderirseniz, gerisi çok kolay. Bu konuda milletime inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vatandaşları sosyal medya üzerinden mitinge davet etti. Erdoğan, ”Tüm vatandaşlarımızı bir olmaya, birlik olmaya, teröre karşı tek ses olmaya, Yenikapı’ya davet ediyorum” mesajını paylaştı. Miting öncesinde alana Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerinin yanı sıra, 81 ilin adlarının yer aldığı flamalar asıldı. 

Meydanın birçok yerine “Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz”, “Teröre lanet, birliğe davet”, “Bir annenin bile akmasın yaşı, bir huzur kaplasın dağı taşı”, “Terör insanlık suçudur” yazılı dev afişler vinçler yardımıyla yerleştirildi.

Kalabalık bir ekibin çalıştığı alanda, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile onlarca su dağıtım noktası yer alıyor.

Meydanda ve çevresinde çok sayıda ambulans ve sağlık personelinin hazır bekletildiği miting alanının farklı noktalarına dev ekranlar ve hoparlörler kuruldu.

ALANA GİRENLERE TÜRK BAYRAĞI VERİLDİ

Zeytinburnu tarafında kurulan 100’e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X