Teröriste ‘general’ diyen Pentagon’a Dışişleri’nden sert yanıt!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Pentagon Sözcüsü Manning’in PKK’lı teröriste “general” nitelemesine ilişkin, “Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam etmiş.” dedi.

Teröriste ‘general’ diyen Pentagon’a Dışişleri’nden sert yanıt!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye-ABD ilişkilerindeki sorunlara çözüm aranması için ABD ile kurulan yeni mekanizmanın ilk toplantısının 8-9 Mart’ta Washington’da olacağını ve Türkiye’yi Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal temsil edeceğini açıkladı ve şunları söyledi:

“Çalışma gruplarından beklentimiz; ABD’nin somut adımlar atması ve verdiği sözleri tutması. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya ziyaretinde YPG elebaşı Salih Müslüm’ün iadesi de yer alacak, işin peşini bırakmayacağız.” 

Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning’in basın toplantısında terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden Şahin Cilo’yu “General Mazlum” olarak tanımlaması tartışmalara yol açmıştı.

Aksoy, Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning’e sert tepki göstererek, “Saçmalamaya devam etmiş. Beklentimiz belli, PYD’nin silahlarının alınmasını bekliyoruz.” dedi.

Aksoy, BMGK’nın Suriye’deki ateşkes kararına da değinerek, “Ateşkes Afrin’i kapsamıyor, Afrin’in adı geçmemektedir.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) ‘insani yardımların yapılabilmesi için 30 günlük ateşkes’ kararının tüm Suriye’yi kapsadığını iddia edip, “Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı.” demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X