Teröristlerin korkusu telsiz konuşmalarına yansıdı

Cizre ve Sur’da sürdürülen operasyonlarda bölücü terör örgütü üyeleri arasındaki telsiz konuşmaları, teröristlerin korku ve panik yüzünden dağılma ve çözülme noktasına geldiğini ortaya koyuyor.

Teröristlerin korkusu telsiz konuşmalarına yansıdı

Bölgedeki güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Şırnak’ın Cizre ve Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor.

Özel harekatçıların kararlılığı ve teröristlerin korkusu, telsiz konuşmalarına yansıyor. Teröristler arasındaki konuşmalarda çocuklar bile hedef alınarak, askerler ve polislere çay verenler “yalaka” olarak değerlendiriliyor.

Eylemleri yönlendiren kişilerin emirlerine itaat etmeyenlerin hakarete uğradıkları, hatta öldürüldüklerinin anlaşıldığı konuşmalarda, saklanılan evlerin, deşifre olması halinde yakılması talimatı veriliyor.

Ambulansların da hedef alındığı anlaşılan konuşmalarda, askerler ve polislere yardım eden sivil halkın öldürülmesi isteniyor.

İtaatsizliklerin de baş gösterdiğinin duyulduğu telsiz konuşmaları, terör örgütü mensuplarının dağılma ve çözülme noktasına yaklaştığını gösteriyor. 

Bölgedeki operasyonlar fotoğraflandı

Bölgeden gelen fotoğraflarda da terör örgütü üyelerinin neden olduğu tahribat görülüyor. Bir evde bulunan güvenlik kamerası sisteminden teröristlerin, sokaklardaki polis ve asker hareketliliğini izlediği anlaşılıyor.

Sokak ve evlerin kontrol altına alınmasına yönelik operasyonlar, terör örgütü üyelerince evlerde oluşturulan atış mazgalları da fotoğraflara yansıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X