Terörle mücadeleye İngiltere’den destek

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, PKK’nın terör saldırılarına Türkiye’nin orantılı karşılık verme hakkını tanıdıklarını ifade etti.

Terörle mücadeleye İngiltere’den destek

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Çavuşoğlu’nu arayan Philip Hammond, IŞİD de dahil olmak üzere terörle mücadelede işbirliği konusunu görüştü.

IŞİD’le mücadeleyle ilgili son gelişmelerin ardından yapılan telefon görüşmesinin içeriği hakkında bilgi veren Hammond, “Türkiye’nin IŞİD’e karşı son hareketi ve Türk hava üslerinin daha fazla kullanılmasının bölgedeki IŞİD tehdidine karşı koalisyon çabalarını güçlendireceğini konuştuk. Türkiye’nin de dahil olduğu Küresel Koalisyon, IŞİD’i mağlup etmeye kararlıdır” ifadelerini kullandı.

KARŞILIK HAKKINI TANIYORUZ

Türkiye’nin son dönemde PKK’nın terör eylemlerinden de mağdur olduğunu belirten İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, “İngiltere, terörün her türlüsünü kınıyor ve Türk hükümetinin orantılı şekilde karşılık verme hakkını tanıyoruz. Ayrıca, İngiltere’nin, Kürt barış sürecinin yeniden rayına oturması için devam eden desteğinin de altını çizdim.’ açıklamasını yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X