Terörün hain yüzü MOBESE kameralarına yansıdı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerin halka uyguladığı baskı MOBESE kameralarınca görüntülendi.

Terörün hain yüzü MOBESE kameralarına yansıdı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerce bir araca düzenlenen ve 15 yaşındaki kızın ağır yaralandığı silahlı saldırıyla belediyeye ait kamyonla teröristlerin kurduğu barikata sağlanan destek kameralara yansıdı. 

İlçedeki kameralar, sokağa çıkma yasağına saatler kala teröristlerin bir araca yönelik silahlı saldırısını anbean görüntüledi. 

Nur Mahallesi’ndeki Yasef Caddesi’nde seyir halindeki araca teröristler silahlı saldırıda bulundu. Kalabalığın bulunduğu caddedeki araca koşarak yaklaşan bir terörist, uzun namlulu silahla araca ateş açmaya başladı.

Saldırı üzerine araç hızla olay yerinden kaçmaya çalışırken bu sefer bir başka terörist araca doğru yaklaşarak ateş açtı. Araçta bulunanlardan 15 yaşındaki Mevlüde İğdi başından ağır yaralandı. Olayın ardından Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılan genç kızın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Araçların önlerini kestiler

Bir başka görüntüde ise ilçeyi terk etmek isteyen vatandaşlara engel olan teröristler yer aldı.

Sokağa çıkma yasağı başlamadan önce ilçeden ayrılmak isteyen vatandaşların bulunduğu bir araç terör örgütü üyelerince durduruldu. 

Teröristlerin, güvenlik güçlerinin operasyonlarına karşı vatandaşları “kalkan” olarak kullanmak istedikleri, bu nedenle halkın ilçeden ayrılmasını engellemeye çalıştıkları bildirildi.

Belediyeye ait araçtan barikat yapımına destek

Bir başka kamera kaydına ise belediyeye ait olduğu belirtilen araçla teröristlere barikat kurmaları için yapılan yardımın görüntüleri yansıdı. 

Kayıtta, Cizre Belediyesine ait olduğu belirtilen çöp toplama kamyonunun teröristlerin bulunduğu caddeye gelişi yer aldı. Tankerin teröristlerce oluşturulan barikatlarda kullanıldığı, araç sürücüsünün, örgüt üyelerine yardımcı olduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X