Terziler’de gölet sevinci

BUSKİ tarafından yapımı süren ve 10 milyon TL’ye mal olacak olan Terziler Sulama Göleti’nin gövde inşası tamamlanmak üzere. Göletin hizmete girmesiyle, Yenişehir’in en büyük köylerinde toplam 90 hektar alan sulanabilecek.

Terziler’de gölet sevinci

GÜRHAN ADANA

Yerel seçimler öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yapımı konusunda söz verdiği sulama göletinin yapımı sürüyor. Gövde inşasının 1 aya kadar bitirileceği proje, arazilere suları taşıyacak hattın döşenmesi sonrası önümüzdeki yıl mayıs ayında hizmete girecek.

Sulama göletinin hizmete girmesi ile Yenişehir’in en büyük köylerinden olan Terziler, Eğerce, Kızılköy, Mecidiye, Kızılhisar köylerinde tarım alanları sulanacak. 

Bölgede inceleme yapan AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, geçen yıl haziran ayında başlatılan çalışmalarda sulama göletinin gövde inşaatının sürdürüldüğünü anlattı. 800 bin metreküp su tutma hacmi olan gövdenin tamamlanmasının ardından gölette biriken suların tarlalara ulaştırılacağı hattın yeraltına döşeneceğini söyleyen Kamıl, ‘Toplam 10 milyon TL tutarındaki proje, Terziler Mahallesi’nde yetiştirilen ürün desenini olumlu yönde etkileyecek. Toplam 5 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve ekibine teşekkür ediyoruz’ dedi.

GÖLET  SAYISI ARTACAK

İlçede başka bölgelerdeki arazilere de sulama göletleri inşa etmek için çalışmalar yapıldığını anlatan Adnan Kamıl, İncirli, Barcın ve Kozdere mahallelerindeki  arazilerde de fizibilite ve zemin etüt çalışmalarının yapıldığını  belirtti. Kamıl, ‘Eğer bu çalışmalarda zeminin su tutma özelliği olduğu anlaşılırsa, bu bölgelere de sulama göletleri inşa edilecek. Amacımız, tarımsal sulama imkanlarını mümkün olan tüm bölgelere götürmek’diye konuştu. 

Terziler Muhtarı Selami Ceylan da sulama göletinin yapımının tamamlanmasını heyecanla beklediklerini söyledi. Sulama göletiyle birlikte Terziler’de köklü değişiklikler olacağını ifade eden Ceylan, öncelikle sulu tarım ürünlerine yöneleceklerini i ifade etti.  Muhtar Ceylan, ‘Bunun aynında bölgenin iklim koşullarına uygun olan siyah incir, armut ve elma yetiştireceğiz. Hayvancılık için gerekli olan fiy, yonca ve silajlık mısır da yetiştireceğimiz ürünler içinde yer alıyor. Bize seçim öncesi verdiği sözü tutan Başkanımız Recep Altepe’ye köy halkım adına teşekkür ediyorum’  ifadelerini  kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X