TESK, kayıt ve aidat ücretlerine zam yapmadı

TESK, 2015 yılı için uygulanan kayıt ve aidat ücretlerinin 2016 yılında da geçerli olması kararı aldı.

TESK, kayıt ve aidat ücretlerine zam yapmadı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, asgari ücretteki artışa rağmen esnaf ve sanatkarların kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesinde değişikliğe gitmediklerini belirterek, “Kayıt ücreti ve yıllık aidat 3 büyükşehirde 318 lira, diğer illerimizde 191 lira olarak tahsil edilecek” ifadesini kullandı.

 

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarın kayıt ücreti ve yıllık aidat bedellerinin asgari ücretteki artıştan etkilenmemesi için karar aldıklarını kaydetti.Geçen yıl uygulanan kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesinin 2016 sonuna kadar değiştirilmeden devam ettirileceğini belirten Palandöken, konuya ilişkin kararın 6 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı.

 

Esnafın yükünün artmaması için her türlü girişimde bulunduklarına dikkati çeken Palandöken, kayıt ücreti ve yıllık aidatın 3 büyükşehirde 318 lira, diğer illerde 191 lira olarak uygulanacağını, diğer gruplardan ise 165 lira tahsil edileceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X