TESK: Terör olayları kırmızı et fiyatlarını etkiliyor

TESK Genel Başkanı Palandöken, Doğu ve Güneydoğu’daki terör olaylarının kırmızı et fiyatlarını artırdığını söyledi.

TESK: Terör olayları kırmızı et fiyatlarını etkiliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terör olaylarının kırmızı et fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirterek, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu huzura kavuştuğunda besicilik artacak ve kırmızı et fiyatları yüzde 25 düşecek” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, et fiyatlarında spekülatif oyunlar oynandığını savunarak, aile işletmecesi üreticilere dağıtılacak besi danalarının piyasaya girmesiyle, fiyatların düşeceğini ifade etti.

Gübre ve yeme verilen desteklerin de et fiyatlarının düşmesine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

“Esas çözüm, huzur ve istikrarın gelmesiyle, ülkemiz meralarının yüzde 40’ını barındıran Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde besiciliğin artmasıyla olacak. Kırmızı et ihtiyacını karşılayan aile işletmelerinin en çok bulunduğu bölgede terör olayları yaşanıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu huzura kavuştuğunda besicilik artacak ve kırmızı et fiyatları yüzde 25 düşecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X