TESK’den e-ticaret uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, e-ticaret siteleri yoluyla alışveriş yapmanın cazip olmasına karşın kredi kartı borcu ödemelerini güçleştirebileceğini belirtti.

TESK’den e-ticaret uyarısı

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ödenemeyen bireysel kredi kartları borçları incelendiğinde üzücü bir tablonun ortaya çıktığını söyledi.

Geçen yılın ekim ayı verilerine göre 2 milyon 189 bin 163 kişinin bireysel kredi kartı borcunun devam ettiğini ifade eden Palandöken, ”Satın alma koşulları açısından kullanıcı dostu olan ve tüketiciye cazip gelebilecek ürünlerin ön plana çıkartıldığı internet alışverişi her şeyi kolaylaştırırken kredi kartı ödemelerinizi güçleştirebilir. İhtiyaç olan ürünlerin dışında alışveriş yapmamaya özen gösterilmelidir” dedi. 

Türkiye’de e-ticaret sitelerine yönelik talebin sürekli arttığına dikkat çeken Palandöken, 2005’te 1,4 milyar lira civarında olan e-ticaret hacminin 2016 sonu itibarıyla 72 milyar liraya ulaşmasının beklendiğini kaydetti. 

Türkiye’de 12 bine yakın e-ticaret sitesinin faaliyet gösterdiğini ve bu sayının sürekli arttığını dile getiren Palandöken, alışveriş yapılan sitelerin güvenliğinden emin olunması gerektiğine işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X