TESK’ten esnafa yeni ‘uyum’ projesi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Avrupa Birliği (AB) mali yardımı kapsamında, 8 ilde 23 bin 500 esnaf ve sanatkarın uyum yeteneğinin geliştirileceği proje yapacaklarını belirtti.

TESK’ten esnafa yeni ‘uyum’ projesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, AB’nin Katılım Öncesi Mali Yardımı kapsamında, konfederasyonlarının yararlanıcısı olduğu kısa adı ADAPTESK olan “Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu” doğrultusunda, 8 ilde 23 bin 500 esnaf ve sanatkarın uyum yeteneğinin geliştirileceğini ifade etti.

Palandöken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek ADAPTESK projesinin, Ankara’nın yanı sıra Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa illerinde yürütüleceği aktardı. Proje süresinin 23 ay ve bütçesinin ise yaklaşık 7 milyon Euro olduğu vurgulayan Palandöken şunları kaydetti:

“Esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının üyelerine sundukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesini, ihtiyaç odaklı olmasını sağlamayı hedefliyoruz. Böylece 8 pilot ilimiz başta olmak üzere, esnaf ve sanatkarların kendileri ve yanlarında çalışanlara yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerini onların ihtiyaçlarına göre belirleyerek yeni bir model geliştireceğiz. Bu yeni modelimiz ülkemizin ekonomik gücünün önemli bölümünü oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın başta ekonomik krizler ve küreselleşme karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak, gerek AB süreci ve gerek gelişen dünyaya uyum yeteneklerini artıracaktır.”

“Proje 23 ay süreli ve 7 milyon Euro bütçeli”

Uzman bir kadroyla çalıştıklarını belirten Palandöken, “Projemiz hem teşkilatımız, hem de üyelerimiz yönünden müjdeli bir haberdir. 23 ay sonunda hedefimiz daha iyi bir hizmet kalitesine ulaşmış eğitim ve danışmanlık merkezi modelinin oluşturulmasının yanı sıra, mesleki bilgi ve yetenek seviyelerinin arttığı 23 bin 250 esnaf ve sanatkara ulaşmaktadır. Operasyon kapsamında 8 ilde, biri bilgisayar destekli olmak üzere 3’er eğitim sınıfı kuruldu. Ayrıca Ordu ve Şanlıurfa illerinde mutfak sektöründe, Gaziantep’te ahşap sektöründe ve Mersin’de tekstil sektöründe eğitimler verilecek” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X