TESK’ten velilere uyarı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla vatandaşların kırtasiye alışverişi yapmaya başladığını belirtti.

TESK’ten velilere uyarı

Rengarenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmaması gerektiğine dikkat çeken Palandöken, ithal ürünlerin menşeine bakılması gerektiğinin altını çizdi. 

Malzemelerin üstünde ‘CE’ ve ‘EN-71’ uluslararası standart işaretlerinin bulunması gerektiğini ifade eden Palandöken, bu ürünlerin güvenilir yerlerden alınmasının önemli olduğunu kaydetti. Bendevi Palandöken, ”Çocukların kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil kimyasal içeriğine dikkat edin. Yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin” dedi. Uzakdoğu ülkelerinden getirilerek ucuz diye piyasaya sürülen ürünlerin tercih edilmemesini isteyen Palandöken, söz konusu ürünlerin çocukların sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X