TESK’ten vergi barışı çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni bir vergi ve prim barışına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bunun için devlet, birikmiş alacakları yeniden yapılandırmalıdır” dedi.

TESK’ten vergi barışı çağrısı

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ekonomide hızlı yol almak ve bu konudaki paketlerin başarıya ulaşması adına gerçekleştirilecek yeni bir vergi ve prim barışının ekonominin çarklarını döndüreceğini ifade etti. Esnafın uzun zamandır vergisini ve sosyal güvenlik primini ödeyemediğini  dile getiren Palandöken, “Yeni bir vergi ve prim barışına ihtiyaç var. Bunun için primini peşin ve zamanında ödeyene getirilen yüzde 5’lik indirimin yanı sıra devlet, birikmiş alacakları yeniden yapılandırmalıdır” ifadesini kullandı.

YAPILANDIRMA ŞART

Palandöken, kamuya borçları her geçen gün artan esnafın yeni bir yapılandırmayla borcunu ödeyerek, devletin sosyal imkanlarından faydalanmak istediğini vurguladı. Kamunun birikmiş alacaklarının tahsili için yapılandırmanın şart olduğunu öne sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X